1.300 QUILÒMETRES A PEU: RAI LÓPEZ COMENÇA ” EL CAMÍ A LA REPÚBLICA ” FINS AL PARLAMENT EUROPEU

L’activista ebrenc Rai López ha començat a caminar avui migdia els 1.300 quilòmetres que separen Cervera de la Marenda (Catalunya del Nord) fins a Waterloo. La intenció de Rai López és cobrir aquesta distància mentre recull signatures en favor del dret a l’autodeterminació. ‘Camí per la República‘ és el nom del projecte i López es mostra convençut que rebrà suports a tots els pobles que s’aturi. Al jove l’acompanya un equip que l’aniran seguint durant tot el trajecte, i porta una urna a tall de motxilla on recull totes les signatures que rep de suport. L’última, espera López, que sigui la de Carles Puigdemont quan el rebi d’aquí a un mes a Waterloo. Un cop allà, l’impulsor de la iniciativa registrarà les firmes al Parlament Europeu on espera que li donin resposta oficial.

L’objectiu és que López pugui donar la papereta reclamant el dret de l’autodeterminació que el president signarà, després de caminar 1.300 quilòmetres. El propulsor de la iniciativa espera que sigui l’última abans d’entregar-les al Parlament Europeu. De la institució López espera que li donin una resposta. Tot i que és de Terres de l’Ebre, López explica que no ha volgut començar des del sud de Catalunya perquè la intenció és internacionalitzar i mostrar la causa a través de França. De fet, espera que molta gent signi i doni suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya. ‘Anem amb moltes ganes i la veritat és que estem sobrepassats pel suport que hem rebut’, assenyala. De fet, López està convençut que cada dia més persones s’afegiran a la seva causa. Avui prop d’una vintena de persones han sortit amb el promotor de la iniciativa des de l’estació de Cervera de la Marenda a Catalunya Nord. ‘Creiem que el primer tram fins a Banyuls pot ser el més dur de tots, però anem amb moltes ganes’, concreta.

 

El suport de la gent, decisiu

 

 

Durant aquests dies, López i la resta de persones que l’acompanyin durant els trams dormiran en llocs habilitats per activistes i particulars que donen suport a la causa. Aquest diumenge, un cop acabats els primers 30 quilòmetres, dormiran a Argelers.’La veritat és que estem molt contents amb la gent que ens ha donat suport. Francesos que no tenen res a veure amb la independència que ens ajuden, a més d’entitats i empreses que ens donen tot el que ens cal, remarca López.

 

Tot el trajecte ha de servir, explica López per internacionalitzar la causa catalana. ‘Això també significa que expliquem que no som violents ni conflictius, és una qüestió imprescindible’, assenyala López. En aquest sentit, el promotor de la iniciativa demana al govern que els ajudi a promocionar i donar a conèixer les seves intencions a les autoritats franceses. ‘Sabem que hi ha problemes amb els armilles grogues, però estem convençuts que s’entendrà i la policia francesa no ens posarà problemes’, ha reblat. López ha penjat aquest vídeo del començament de la marxa al seu compte de Twitter:

942 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: