1 DE MAIG: EL SINDICALISME INDEPENDENTISTA RECLAMA UN SALARI MÍNIM DE 1.300 EUROS

El sindicalisme independentista, de la mà d’Intersindical i l’ANC, ha convocat nombroses concentracions en municipis i ciutats catalanes al llarg de la jornada de l’1 de maig. Defensa una reducció de la jornada laboral, la fixació d’un SMI català de 1.300 euros, la titularitat pública dels serveis bàsics i avançar cap a “un model productiu sostenible”. Els llocs escollits per manifestar-se són Barcelona, ​​Gelida, Girona, Igualada, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida Mataró, el Morell, Piera, Reus, Riudoms, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Valls, Vilafranca de Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Sota el lema ‘Construïm el futur! Al servei de el país i la gent treballadora’ i amb assistència controlada per la pandèmia, el seu manifest se centra a fer un balanç dels avenços i retrocessos de les conquestes socials i laborals. A més, reclama la recuperació dels drets fonamentals i reivindica la lluita contra l’atur i la temporalitat, que s’han vist reforçats per les reformes laborals i “per vassallatge dels governs espanyols”.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris a Catalunya, UGT i CCOO, han realitzat una crida a la ciutadania perquè es mobilitzi aquest dissabte per la derogació de la reforma laboral, la implantació d’un “sistema de pensions dignes”, la pujada de el salari mínim interprofessional (SMI) i la formació d’un Govern estable. A aquestes manifestacions se sumen també les d’altres sindicats —com CGT, Usoc i IAC— amb lemes diversos i que també es podran seguir en les principles ciutats catalanes per defensar els drets de la classe treballadora.
Informa:ELMON.CAT (1-5-2021)

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: