1-M : MANIFESTACIÓ A BARCELONA PER LA REPÚBLICA DELS DRETS SOCIALS

La plataforma Alcem-nos, impulsada per diverses organitzacions independentistes, com ara la Intersindical-CSC i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha convocat una manifestació independentista sota el lema ‘Per la República dels drets socials’. La marxa ha sortit a les sis de la tarda de la plaça d’Urquinaona de Barcelona i recorre el centre de la ciutat per reclamar un estat independent que reconegui salaris i pensions mínimes de 1.200 euros i la jornada laboral de 35 hores.

A més, la mobilització reclama la derogació de la reforma laboral, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el portaveu de l’Intersindical–CSC, Sergi Perelló, han vinculat la reivindicació dels drets socials a la construcció de la república catalana. ‘Només la república catalana garantirà els drets socials’, ha afirmat Paluzie a l’inici de la manifestació.

La manifestació ha arribat a la plaça de Sant Jaume, on, entre més, han intervingut Paluzie i Montse Puigdemont, germana del president Carles Puigdemont. ‘Avui som en aquest bloc nítidament republicà perquè la independència es el centre de totes les lluites, també de la lluita pels drets socials. Cal que es digui clarament: no tindrem un marc de benestar sense la República catalana’, ha dit Paluzie.

‘Cal enfortir els sindicats nacionals. Els necessitem forts. Perquè defensin els drets socials, polítics i civils. Sindicats, com la Intersindical, que convocava un vaga general per denunciar el judici de la vergonya mentre altres callaven.’També hi ha intervingut Perelló. ‘Malgrat els fantasmes que l’Ibex i les elits extractives ens volen enviar, sigui repressió sigui extrema dreta, no renunciarem a la victòria. Aquest poble està determinat i autodeterminat. Aquest poble està alçat’, ha dit. ‘Hem d’enfortir un sindicalisme compromès amb el país perquè només així podrem avançar. Es imprescindible un sindicalisme republicà fort per fer la República catalana dels drets socials!’

L’acte ha acabat amb la interpretació d’Els Segadors i La Internacional.

Informa: VILAWEB.CAT (1-5-2019)

N.de la R.

Cal celebrar que, em penso que per primera vegada, l’independentisme no deixi el carrer l’1-M a mans dels sindicats sucursalistes espanyols. Mentre no arribi la independència cal que l’independentisme s’apoderi al màxim dels centres de poder: sindicats, cambres de comerc…Endavant les atxes!

415 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: