1-O: TERCER ANIVERSARI AMB ACTES SENSE PARTICIPACIÓ DE L’ADMINISTRACIÓ

Ni la Generalitat ni el Parlamwnt han convocat enguany cap acte de commemoració del referèndum del Primer d’Octubre, però les entitats i els partits sí.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat activitats a diverses viles i ciutats. Per exemple, a Sant Quirze del Vallès hi haurà la pre-estrena del film La mort de Guillem, a Berga una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil i a Vilanova i la Geltrú una altra a la plaça de la vila, juntament amb més entitats. Cerqueu més actes a l’agenda de l’ANC.

Entre les diverses activitats preparades per Òmnium Cultural, n’hi ha una, aquest migdia, a l’institut Pau Claris de Barcelona, que fou víctima de la violència policíaca l’1-O: serà una fotografia commemorativa amb la participació de partits polítics, institucions i entitats culturals. Demà també es presenta la plataforma Defensem 1-O, amb ciutadans agredits, encausats i afectats per la violència policíaca l’1 d’octubre de 2017.

D’una altra banda, el CDR del Barcelonès ha convocat una concentració a les 20.00 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, amb el lema ‘Vam votar, vam guanyar’. També hi haurà concentracions dels CDR de Girona, davant l’oficina de la Generalitat, i de Tarragona, amb una concentració a la plaça de la Font. A Lleida, a Taula per la Democràcia ha convocat una encartellada, projeccions de vídeos del Primer d’Octubre i una taula-col·loqui.

Quant als partits, Junts per Catalunya organitza un acte polític a la pista poliesportiva de Cornellà del Terri, on va votar el president Carles Puigdemont ara fa tres anys. ERC presenta a Girona el llibre Tornarem a vèncer, amb la intervenció del vice-president, Pere Aragonès; la consellera Teresa Jordà; el primer tinent de batlle Quim Ayats; i Marta Rovira, coautora del llibre, juntament amb Oriol Junqueras. Els militants i càrrecs de la CUP intentaran d’aturar un desnonament a la Rambla de Barcelona: ‘De la mateixa manera que l’1-O del 2017 posàvem el cos per defensar el nostre dret a l’existència’, diuen. I, finalment, Primàries Barcelona ha convocat concentracions davant les seus nacionals d’ERC i el PDECat.

informa:VILAWEB.CAT (1-10-2020)

197 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: