1-O, TERCER ANY: ACTE UNITARI INDEPE CONVOCAT PER ÒMNIUM

Les entitats i els partits independentistes han participat aquest 1 d’octubre, tres anys despr√©s de la jornada del refer√®ndum del 2017, en una imatge unit√†ria convocada per √ímnium Cultural davant d’un dels col¬∑legis electorals que van patir les c√†rregues policials, l’Institut Pau Claris de Barcelona, situat just al costat del TSJC. L’acte, al qual s’hi han adherit tamb√© els comuns, tot i que no hi eren presents, no ha anat m√©s enll√† de la fotografia i no ha comptat amb cap declaraci√≥ unit√†ria.

L’Institut Pau Claris √©s aquell en qu√® es va produir la imatge d’un agent propinant una violenta puntada a votants asseguts a les escales del centre. Presidia la fotografia Quim Torra, dos dies despr√©s de ser inhabilitat com a president, en una legislatura en qu√® s’han fet evidents les difer√®ncies entre JxCat, ERC i la CUP sobre l’estrat√®gia a seguir.

En declaracions posteriors, el vicepresident d’√ímnium, Marcel Mauri, ha fet una crida perqu√® la unitat que demostra la imatge serveixi per treballar “per l’amnistia, per l’audodeterminaci√≥, per la necess√†ria resposta i una proposta de futur que permeti culminar l’1-O”.

Declaracions de Marcel Mauri

Mauri ha explicat que avui √©s un dia per commemorar aquell exercici de “desobedi√®ncia civil” en qu√® “la ciutadania va decidir empoderar-se” i “l’Estat va decidir jugar totes les seves cartes, amb viol√®ncia i repressi√≥”.

Ha recordat que √©s qui intervenia perqu√® el president d’√ímnium, Jordi Cuixart, √©s a la pres√≥, y ha advertit que aniran fins al final perqu√® la viol√®ncia de l’1-O no quedi impune.

Tamb√© la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha alertat que √©s “imprescindible i urgent” recuperar un projecte col¬∑lectiu per la independ√®ncia i que el comprom√≠s de l’ANC √©s fer-ne efectiva la declaraci√≥.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-10-2020)

152 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: