1-O, TERCER ANY: ACTE UNITARI INDEPE CONVOCAT PER Ã’MNIUM

Les entitats i els partits independentistes han participat aquest 1 d’octubre, tres anys després de la jornada del referèndum del 2017, en una imatge unitària convocada per Ã’mnium Cultural davant d’un dels col·legis electorals que van patir les càrregues policials, l’Institut Pau Claris de Barcelona, situat just al costat del TSJC. L’acte, al qual s’hi han adherit també els comuns, tot i que no hi eren presents, no ha anat més enllà de la fotografia i no ha comptat amb cap declaració unitària.

L’Institut Pau Claris és aquell en què es va produir la imatge d’un agent propinant una violenta puntada a votants asseguts a les escales del centre. Presidia la fotografia Quim Torra, dos dies després de ser inhabilitat com a president, en una legislatura en què s’han fet evidents les diferències entre JxCat, ERC i la CUP sobre l’estratègia a seguir.

En declaracions posteriors, el vicepresident d’Ã’mnium, Marcel Mauri, ha fet una crida perquè la unitat que demostra la imatge serveixi per treballar “per l’amnistia, per l’audodeterminació, per la necessària resposta i una proposta de futur que permeti culminar l’1-O”.

Declaracions de Marcel Mauri

Mauri ha explicat que avui és un dia per commemorar aquell exercici de “desobediència civil” en què “la ciutadania va decidir empoderar-se” i “l’Estat va decidir jugar totes les seves cartes, amb violència i repressió”.

Ha recordat que és qui intervenia perquè el president d’Ã’mnium, Jordi Cuixart, és a la presó, y ha advertit que aniran fins al final perquè la violència de l’1-O no quedi impune.

També la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha alertat que és “imprescindible i urgent” recuperar un projecte col·lectiu per la independència i que el compromís de l’ANC és fer-ne efectiva la declaració.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-10-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: