14-F: ELS SOCIS DE L’ANC VOTEN SOBRE SI FISCALITZAR ELS PARTITS INDEPES

Els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) poden votar des d’aquest dilluns en la consulta interna sobre si l’entitat ha de fiscalitzar les propostes i les actuacions dels partits independentistes de cara a les eleccions del 14 de febrer. El Secretariat Nacional de l’ANC van aprovar un decàleg per examinar les propostes amb què l’independentisme es presentarà als comicis i els insta a ser “fidels al mandat de l’1 d’octubre i a la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017”, que l’entitat considera vigent. La consulta es tancarà dijous al vespre.

El text sortit del Secretariat Nacional considera que un 50% o més de vots independentistes el 14-F serà “un reforç per culminar, per la via unilateral, la voluntat expressada amb contundència a les urnes” i demana demana no governar “amb cap partit del 155”. En canvi, proposa treballar “el marc juridicolegal post-independència”, una banca pública i un model de telecomunicacions català i que s’eliminin els peatges de Catalunya. Així mateix, reclama “una acció exterior independentista” a través del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i de les delegacions de la Generalitat a l’estranger.

El grau de compliment d’aquests requeriments “serà posat a disposició de la ciutadania de manera pública i transparent” perquè els electors puguin comparar els compromisos electorals dels partits i les seves accions. Per això, l’ANC es compromet a “fer el seguiment d’aquesta legislatura a través de la fiscalització”.

305 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: