14-F: ELS SOCIS DE L’ANC VOTEN SOBRE SI FISCALITZAR ELS PARTITS INDEPES

Els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) poden votar des d’aquest dilluns en la consulta interna sobre si l’entitat ha de fiscalitzar les propostes i les actuacions dels partits independentistes de cara a les eleccions del 14 de febrer. El Secretariat Nacional de l’ANC van aprovar un dec√†leg per examinar les propostes amb qu√® l’independentisme es presentar√† als comicis i els insta a ser “fidels al mandat de l’1 d’octubre i a la declaraci√≥ d’independ√®ncia del 27 d’octubre de 2017”, que l’entitat considera vigent. La consulta es tancar√† dijous al vespre.

El text sortit del Secretariat Nacional considera que un 50% o m√©s de vots independentistes el 14-F ser√† “un refor√ß per culminar, per la via unilateral, la voluntat expressada amb contund√®ncia a les urnes” i demana demana no governar “amb cap partit del 155”. En canvi, proposa treballar “el marc juridicolegal post-independ√®ncia”, una banca p√ļblica i un model de telecomunicacions catal√† i que s’eliminin els peatges de Catalunya. Aix√≠ mateix, reclama “una acci√≥ exterior independentista” a trav√©s del Departament d’Acci√≥ Exterior, Relacions Institucionals i Transpar√®ncia i de les delegacions de la Generalitat a l’estranger.

El grau de compliment d’aquests requeriments “ser√† posat a disposici√≥ de la ciutadania de manera p√ļblica i transparent” perqu√® els electors puguin comparar els compromisos electorals dels partits i les seves accions. Per aix√≤, l’ANC es compromet a “fer el seguiment d’aquesta legislatura a trav√©s de la fiscalitzaci√≥”.

173 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: