15 DETINGUTS I 33 FERITS EN ELS ALDARULLS PER L’EMPRESONAMENT DE PABLO HAS√ČL

Un total de 15 persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit en el marc dels aldarulls a Lleida, Vic i Barcelona per l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasel, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Vuit de les detencions s’han practicat a Lleida, quatre a Vic (una l’ha practicat la Gu√†rdia Urbana) i tres a Barcelona. Tamb√© hi ha hagut aldarulls a Girona, per√≤ de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts.

Per la seva banda, hi ha hagut un total de 33 ferits, segons ha informat el Sistema d’Emerg√®ncies M√®diques (SEM), en el marc dels aldarulls, que han comportat llan√ßament d’objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus banc√†ries, entre d’altres. D’aquests, 32 han estat lleus i un menys greu; i vuit han requerit trasllat a un centre m√®dic. Per territoris, a Barcelona s’han fet 11 assist√®ncies i quatre trasllats, a Vic 15 assist√®ncies, a Lleida cinc i tres trasllats, a Reus una assist√®ncia i un trasllat i a Girona una assist√®ncia. Entre els ferits, hi ha 17 agents dels Mossos d’Esquadra (11 a Vic, quatre a Barcelona i dos a Lleida).

Pel que fa a Barcelona, la manifestaci√≥ en suport a Pablo Has√©l a Barcelona ha aplegat milers de persones i ha derivat en enfrontaments entre els manifestants i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra. La marxa ha comen√ßat sense incidents a la Pla√ßa Lesseps, que s’ha quedat petita. La tensi√≥ ha comen√ßat a la comissaria de la Policia Nacional de la Via Augusta. La marxa s’ha acostat despr√©s a la seu de la delegaci√≥ del govern espanyol a la capital catalana, per√≤ un fort desplegament policial ha impedit que els manifestants avancessin.

Els concentrats han llan√ßat tota mena d’objectes contra el cord√≥ i els agents han respost amb trets de foam per intentar dispersar el nombr√≥s grup. A banda de contenidors, tamb√© s’han cremat motos per formar barricades.
Amb la primera c√†rrega dels Mossos els aldarulls han quedat for√ßa disseminats. Diversos grups, tots ells de centenars de persones, s’han repartit pels carrers adjacents. Els antiavalots han optat per utilitzar les escopetes de foam per mantenir-los allunyats de la l√≠nia policial en tot moment. El centre de la capital catalana ha tornat a cremar de nou. Les m√©s malparades han estat les seus banc√†ries. N’hi ha diverses que han quedat completament destrossades.
A banda de Barcelona, tamb√© s’han registrat aldarulls i desperfectes a Girona, Vic, Lleida i Reus. Aix√≠ ho han documentat els Mossos d’Esquadra. De fet, a la capital d’Osona s’han produ√Įt desperfectes a la comissaria de la policia catalana.

La detenci√≥ aquest mat√≠ de Pablo Has√©l al rectorat de la Universitat de Lleida ha desencadenat una onada d’indignaci√≥ arreu del pa√≠s, que s’ha tradu√Įt en m√©s d’una setantena de manifestacions en diferents punts del territori. El raper est√† condemnat a dos anys, nou mesos i un dia de pres√≥ per inj√ļries a la corona i enaltiment del terrorisme.

El raper va rebre el passat 28 de gener l’av√≠s de l’Audi√®ncia Nacional que li donava deu dies per ingressar de manera volunt√†ria a pres√≥. El mateix Has√©l ja va avisar el mateix dia a trav√©s d’un comunicat que no s’entregaria a un centre penitenciari i que hauria de ser la policia qui el “vingu√©s a segrestar”. Paral¬∑lelament, el grup de suport del cantant va iniciar una campanya de mobilitzacions i mostres de suport arreu de l’Estat en contra de l’anunci de l’Audi√®ncia Nacional.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (17-2-2021)

169 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: