1×1 DEL DEBAT DE TV3: ALEJANDRO FERNÁNDEZ (PP), INSPIRADÍSSIM

“1×1 del debat de TV3”.
“Un candidat, un adjectiu”.
( QUICO SALLÉS )

Anàlisi individualitzada del paper que ha fet cadascun dels 9 candidats que han participat en el debat de TV3 per a les eleccions del 14F.
Carlos Carrizosa (Cs) Irònic

El candidat de Ciutadans no ha tingut el seu millor debat. Però ha tirat d’experiència i ha recuperat joc a la part final del debat. Ha tingut moments divertits com quan ha acusat al candidat de Vox d’haver “vegetat al PP de Bárcenas”. Ha començat entrebancat però ha recuperat la forma sense acabar de trobar el to, però una lliçó apresa durant anys de Parlament li han permès superar l’aprovat gràcies a la ironia.
Laura Borràs (JxCAT) Dosificada

La candidata ha rebut atacs dels antics membres de Govern i de la resta de candidats. Però Borràs, veterana, ha anat al debat a fer un anunci: que el doctor Argimon seria el seu conseller de Salut. Ja n’ha tingut prou. S’ha endut el primer titular i s’ha mantingut a la rereguarda per no pendre mal. Li ha caigut malament quan la candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, l’ha qualificat de “candidata tutelada”.
Pere Aragonès (ERC) Conservador

El candidat republicà no ha fet cap moviment estrany, no ha arriscat i s’ha limitat a complir el paper sense gaire sofisticacions. Només ha impostat certa indignació quan el candida de Vox n’ha dit una de les seves i ha jugat bé el seu desmarcatge a JxCAT per respondre les atencions d’Albiach.
Salvador Illa (PSC) Estable

El candidat dels socialistes ha fet patir a l’audiència amb el botó de la seva americana. Però després de la primera pausa, Catalunya ha respirat alleujada quan ha aparegut descordat. Illa però s’ha desinflat en la segona part i ha perdut punch perquè tots els anuncis forts els ha realitzat en campanya.
Kia Niro El millor d’un crossover, esperit híbrid. Entra a una altra dimensió Patrocinat per Kia
Jessica Albiach (Comuns) Prudent

La candidata dels comuns ha mantingut el tipus durant el debat. Pot estar satisfeta de com hi ha entrat i ha evitat la topada amb Vox. En canvi, ha gaudit atacant Borràs per tensar a Aragonès sobre la possibilitat que hi hagi un pacte entre els comuns i els republicans. No ha fet escarafalls i s’ha mostrat poc agosarada. Tenia clar el missatge que volia donar.
Dolors Sabater (CUP) Descol·locada

La candidata cupaire ho ha passat malament. Els altres candidats amb més experiència parlamentària s’han aprofitat que no ha acabat d’entrar en la dinàmica. Un debat no és un joc d’equip i quan tens la pilota no es pot deixar anar. Lenta de reflexes i en les rèpliques i un argumentari excessivament pautat han alentit les seves aportacions i propostes electorals.
Alejandro Fernández (PP) Inspiradíssim

El candidat popular s’ho ha passat de conya. A diferència del primer debat, a TVE, que estava desconegut, aquesta nit s’ha guanyat el podi. Divertit, punyent i perspicaç ha entrat al cos a cos amb Garriga a qui li ha parat els peus. De fet, l’ha fet callar davant la sorpresa de l’auditori. Però ha repartit cleques a Illa, Borràs, Chacón o a Carrizosa amb traça i tècnica.
Més digital que mai Assegurança de salut Sanitas Bàsic Digital. Ara des de només 20€ Patrocinat per Sanitas
Ángels Chacón (PDeCAT) Lluitadora

La candidata dels exconvergents ha intentat aguantar la trinxera i avançar alguna posició. El fet que una baixa participació l’ajudi a poder entrar al Parlament ha aprofitat les escletxes per marcar els seus posicionaments, breus i clars a la recerca dels independentistes indecisos d’ordre i sense prendre gaire mal. S’ha marcat un punt quan s’ha dirigit a Borràs com a “candidata tutelada”. El pes d’haver estat al Govern li ha suposat plom a les ales en algun moment.
Ignacio Garriga (Vox) Desacomplexat

El candidat de l’extrema dreta ha anat a totes al principi però s’ha trobat un migcampista de pes que li ha tallat el rotllo: Alejandro Fernández. Ha anat a buscar el penal, gairebé se’n surt però el foc amic li ha tret les ganes.
Vicent Sanchis (Moderador) Astut

Sanchis té més escames que una tortuga i avui ho ha deixat clar. No s’ha deixat emportar per les atzagaiades de Vox i Ciutadans, ha serrat les dents però ha deixat clar que “hi ha opinions que no són respectables”. Ha repartit joc i ha tingut un dit negre arran que el retolador li perdia tinta. Ha recuperat pilotes i ha permès que de tant en tant el debat apugés de to, perquè al capdavall, un debat no és una peli de Bergman.
Informa:ELMON.CAT (10-2-2021)

417 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: