ULTRADRETA DESBOCADA: AVUI CARTAGENA N´ÉS LA VÍCTIMA

“Ultradreta desbocada: avui Cartagena”
( JOSÉ ANTICH )
L’atac que la ultradreta ha fet contra la seu de Podemos a Cartagena, fent servir material explosiu, suposa un incident de gran gravetat i l’advertiment que, en qualsevol moment, pot produir-se una situació irreversible que tingui cost en vides humanes. El fet que quan s’hi veu involucrada la ultradreta es tendeixi —des dels mitjans de la dreta, però també des dels mitjans públics o la mateixa policia — a infravalorar el que passa, a diferència de quan els interessa engrandir notícies relacionades amb, per exemple, manifestacions en les quals hi acaba havent incidents de grups violents, l’únic que reflecteix és la impunitat amb què l’extrema dreta continua actuant a Espanya, i que Cartagena no és Barcelona o Bilbao.

Ho hem dit en més d’una ocasió: s’haurà de posar límit als atacs de l’extrema dreta a la democràcia. Impedir que continuïn tenint la impunitat actual, que fins i tot els porta a torejar la justícia quan són condemnats. Un exemple són els 14 falangistes condemnats per l’assalt a la llibreria Blanquerna l’11 de setembre de 2013, que van ser condemnats el 2020 a penes de presó d’entre dos anys i set mesos, a dos anys i nou mesos, i han anat de recurs en recurs fins al que, en teoria, és el darrer i que venç aquests dies. Hi ha sentències en ferm que s’executen al moment i altres que es demoren incomprensiblement. Almenys, fins que es mira la ideologia d’aquests condemnats, que ja havien gaudit el 2016 d’una sentència del Suprem que els condemnava a quatre anys de presó amb agreujant de discriminació ideològica. El Suprem, a instàncies del Constitucional, va rectificar i va quedar la condemna de dos anys i nou mesos.

El fet que la seu de Podemos a Cartagena ja hagués estat atacada abans cinc vegades demostra també que les mesures de seguretat que havia adoptat la policia deixen molt a desitjar. Potser la falta de condemna dels partits de la dreta als anteriors atacs tenen alguna cosa a veure amb l’atemptat definitiu. En qualsevol cas, res d’això no s’aturarà si no s’adopten mesures contra la violència que es comença a predicar des de l’extrema dreta i que es blanqueja amb preocupant facilitat o se li resta importància.

I caldrà fer-ho perquè l’extrema dreta no és un fenomen passatger, com Ciutadans, sinó que ha vingut per quedar-s’hi sense dissimular i buscant la confrontació.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-4-2021)

263 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: