CAL TENIR MORAL DE VICT√íRIA: ” AL FINAL, GUANYAREM “

“Al final, guanyarem!”
( TONI STRUBELL )
I si deixem de parlar de les nostres febleses, de les nostres divisions i les nostres punyetes i comencem a centrar-nos en les nostres fortaleses? Qu√® us sembla? Sempre solem queixar-nos de les nostres dificultats, les nostres ‚Äúimpossibilitats‚ÄĚ, les nostres desercions, les nostre taules de di√†leg i les nostres pastanagues, els nostres indults amb truc, els gestos, la diverg√®ncies d‚Äôestrat√®gia etc… Bah! Tot aix√≤ s‚Äôho endur√† el vent. M√©s enll√† del desastre de judici 1-O (un horror) i les turbul√®ncies dels indults, el cert √©s que tots i totes els nostres represaliats (presos i exiliats pol√≠tics) sempre insisteixen que seguiran lluitant per la independ√®ncia. I aix√≤ √©s fabul√≥s, no ho obviem! Centrem-nos, doncs, encara que sigui per un moment, en la muntanya que tenen al davant ells, els nostres enemics, que la tenen. Perqu√® no se‚Äôn surten! Posem-nos a mirar la lluna i deixem de mirar el dit.

Una visió més ampla de l’escenari que tenim al davant segur que ens dóna més resultats que no pas recrear-nos en la complanta i la melangia. En això fem cas de Martí i Pol! Una de les coses que hem de veure amb més claredat és la certesa que anem a guanyar. Aviam, sí, el nostre enemic és formidable. Però és molt dubtós que l’operació d’anorreament real que pretén realitzar amb Catalunya pugui acabar sent un èxit. Diguem-ho ben clar, és insostenible en democràcia el que pretenen fer! Volen imposar-se a un poble modern com el nostre amb eines del segle passat! Volen esclafar-nos a través de la repressió i la por, amb 3000 represaliats fins ara. Volen sustentar càstigs exemplars en relats imaginaris i trames policials que no s’aguanten ni amb bastides. No és sostenible i ho saben! El resultat és que ara ja som el 52% i pujant! Si hem de tenir clara una cosa és que tot això els acabarà explotant a la cara.

El desmoronament moral (i econ√≤mic) d‚ÄôEspanya √©s implacable. Si ni tan sols han pogut empresonar el MH President Puigdemont! Com vols que acabin amb la nostra ferma voluntat de ser independents? La mis√®ria moral i la injust√≠cia s‚Äôacaben pagant, tot i que en ple proc√©s pugui no semblar-ho. Va passar amb el Proc√©s de Montju√Įc, al final del segle XIX, quan tot anava en contra dels rebels. I tornar√† a passar avui. Aix√≠ que el millor que podem fer √©s deixar-nos d‚Äôh√≤sties i preparar-nos per al qu√® vindr√†, que vindr√†. Cal adoptar la millor actitud per a aquests casos: la moral de vict√≤ria. Perqu√® aix√≤ √©s el que sens dubte ens far√† guanyar, no en tinguem cap dubte, per molt fosc i costerut que els sembla l‚Äôactual situaci√≥ a alguns. Al final, guanyarem. I les coses que es fan esperar s√≥n les que m√©s valen la pena.
Informa:Racocatala.cat (5-6-2021)

257 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: