COM AL COMENÇAMENT DE LA PANDÈMIA: TORNA EL PEDRO SÁNCHEZ MÉS TORERO

“Torna el Pedro Sánchez més torero”.
Torna l’espectacle que ja vam veure al començament de la pandèmia, amb aquell gest cesarista de Sánchez consistent a centralitzar-ho tot i envoltar-se de generals i militars, fent el torero.

(VICENT PARTAL )

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir de sorpresa que la màscara tornaria a ser d’ús obligatori al carrer. Avui es farà un consell de ministres a la Moncloa en què s’aprovarà un decret llei sobre aquesta mesura, que entrarà en vigor immediatament. Xim-pum.

Faig aquesta onomatopeia musical perquè Sánchez ho va comunicar, una vegada més i seguint el seu estil, abans d’escoltar els participants en la reunió que havia convocat, és a dir, els presidents de les Generalitats i el govern balear, el president basc, el gallec i els de les comunitats autònomes espanyoles.

És veritat que alguns –el president Ximo Puig, per exemple– havien demanat que es recuperàs aquesta obligatorietat. Però ni eren la majoria ni tampoc és aquesta, ara mateix, una demanda dels experts sanitaris.

I això va fer que el president Aragonès, molt molest amb la manera com havia anat la reunió, arribàs a dir ahir en una conferència de premsa que Sánchez havia imposat això de la màscara només “per a fer veure que pren decisions”, però alhora no fa cas de les demandes del govern de Catalunya o d’alguns altres. D’uns governs que, com que tenen les competències de salut a les seues mans, estan en contacte amb el terreny i reben una informació molt millor i més directa que no el govern espanyol.

L’espectacle ja el vam veure quan començà la pandèmia, amb aquell gest cesarista de Sánchez que consistia a centralitzar-ho tot i envoltar-se de generals i militars fent el torero. Els errors comesos aleshores van ser majúsculs i anem pel camí de repetir-los, cosa que tornarà a demostrar que l’estat autonòmic és una pura pantomima. Amb l’agreujant que, en aquesta qüestió, no parlem tan sols de política sinó de coses molt més grosses, importants i greus.
Informa:VILAWEB.CAT (23-XII-2021)

191 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: