CIUDADANOS DENUNCIA A LA JUNTA ELECTORAL LA COBERTURA DE TV3 A LA MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA DE MADRID

Ciudadanos ha denunciat a la Junta Electoral de Barcelona la cobertura que TV3 va fer de la manifestació independentista de dissabte a Madrid en considerar que vulnera la pluralitat dels mitjans públics en període electoral i ha sol·licitat “mesures compensatòries” a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El document critica que TV3 va fer una retransmissió en directe “exclusiva i excloent d’una manifestació convocada per associacions que notòriament s’identifiquen amb algunes de les formacions concurrents” a les eleccions del 28 d’abril.

Assegura que en la protesta pel judici al procés que s’està celebrant en el Tribunal Suprem es van utilitzar “missatges idèntics als consignats” per ERC i JxCat, i afirma que la seva cobertura va més enllà de la finalitat informativa neutral. En el mateix comunicat, Cs assegura que “aquesta idea de la utilització dels mitjans públics com a caixa de ressonància de les candidatures independentistes pot ser constatada perquè els informatius tant del migdia com de la nit obren amb la presumpta notícia de la manifestació”.

El partit també retreu a TV3 que altres programes de la cadena difonguessin la marxa i que tingués repercussió en els informatius de l’endemà.

Cs demana a la Junta Electoral que declari que la CCMA ha vulnerat la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg) i l’insti a “adoptar mesures necessàries per tal que sigui neutral”

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-3-2019)

885 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: