LA PLATAFORMA CREA EL SÍNDIC DE DRETS LINGÜÍSTICS PER A TOT CATALUNYA

Arran de l’exitosa campanya de micromecenatge de Plataforma per la Llengua que ha assolit la xifra d’11.400 euros gràcies a les contribucions de 280 donants, s’establirà la figura del Síndic de Drets Lingüístics per a tot Catalunya.

Aquesta eina que recorrerà el Principat duent a terme activitats de sensibilització, formació i assistència en matèria de drets lingüístics, és una iniciativa que va arrencar al febrer, i, des de llavors, ha recollit queixes i consultes sobre drets lingüístics, i ha ofert assessorament legal a les víctimes de discriminació lingüística a diverses poblacions de Catalunya. Amb l’èxit d’aquesta campanya de micromecenatge, l’entitat podrà estendre aquest servei itinerant a diferents localitats del Principat, acostar-lo a la ciutadania i mobilitzar voluntaris per recollir les queixes de forma presencial.

Divulgació, formació i assessorament: els tres pilars del Síndic de Drets Lingüístics

Els donatius recaptats permetran, a més,impartir xerrades adreçades als ciutadans perquè coneguin i puguin exercir els seus drets en matèria de llengua. L’objectiu de recórrer el país és conscienciar la població sobre la importància de denunciar les discriminacions lingüístiques i de conèixer les eines legals per afrontar situacions on els drets lingüístics estan vulnerats.

Una part del finançament també es destinarà a formar tècnics municipals en matèria de drets lingüístics per assegurar que les administracions locals compten amb les eines necessàries per garantir els drets lingüístics dels ciutadans. D’aquesta manera, s’espera crear un efecte multiplicador que promogui un entorn més respectuós amb la diversitat lingüística i que protegeixi els drets dels catalanoparlants en el si de l’administració.

A més, l’entitat editarà nous materials divulgatius sobre com actuar davant de situacions de vulneració de drets lingüístics. Entre aquestes iniciatives, hi ha l’actualització de la guia «Què faig si…?», un document que proporciona consells i suggeriments per afrontar situacions quotidianes relacionades amb els drets lingüístics dels catalanoparlants. Amb l’objectiu de fer accessible a tothom aquesta informació, també es crearan càpsules de ràdio amb exemples concrets sobre com reaccionar davant de diferents situacions de discriminació lingüística.

Plataforma per la Llengua celebra aquest èxit i dona les gràcies a tots els col·laboradors i donants que han fet possible aquesta fita.
Informa:RACOCATALA.CAT (30-VIII-2023)

80 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: