4.000 MASCARETES PER A IGUALADA ESTAN ” ATURADES” A MADRID

Fins a 4.000 mascaretes que havien d’arribar a l’Hospital d’Igualada, epicentre del focus m√©s actiu de Catalunya, han quedat “bloquejades” a Madrid. Aix√≠ ho ha denunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells: “Hem observat amb perplexitat que hi ha totes aquestes mascaretes aturades a Madrid i les esper√†vem per a l’hospital. Que no arribi aquest material √©s especialment alarmant. Ha de ser una prioritat. Si les demanem √©s perqu√® les necessitem”, ha dit Castells, que ha recordat que l’hospital √©s on van a buscar material altres equipaments, com resid√®ncies d’avis.

Castells ha reclamat “responsabilitat” a totes els administracions i ha dit que aquest material sanitari “est√† pendent d’algun tr√†mit o inspector que autoritzi des de Madrid l’enviament”.

Precisament, aquest dimecres la Gu√†rdia Civil ha requisat 68.913 mascaretes, 5.053 ulleres de protecci√≥ i 5.816 guants que posar√† a disposici√≥ de les autoritats sanit√†ries de manera immediata. Segons ha informat l’institut armat aquest dimecres, la majoria de les confiscacions s’han fet als aeroports de Madrid (44.900), Gran Can√†ria (11.000) o Santiago de Compostel¬∑la (5.410).

Tot plegat s’emmarca en la presa de control del govern de Pedro S√°nchez de tot l’Estat per fer front al coronavirus: com en les guerres, el govern espanyol ha quedat redu√Įt a un √ļnic comandament, integrat pel president espanyol i quatre ministres, tots fidels a les sigles del PSOE i no d‚ÄôUnides Podem: la titular de Defensa, Margarita Robles; el de l‚ÄôInterior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transports, Jos√© Luis √Ābalos, i el de Sanitat, Salvador Illa, que a efectes pr√†ctics podr√† retirar compet√®ncies a qualsevol administraci√≥ o intervenir empreses i subministraments si √©s per raons de salut p√ļblica. Aix√≤ √©s el que ja est√† passant, despr√©s que la Gu√†rdia Civil hagi intervingut material que havia d’abastir hospitals catalans.

La conselleria de Salut ja n’est√† al cas. “No entenem que aix√≤ pugui ser aix√≠. La prioritat √©s que els professionals tinguin material. Ho he fet saber al ministre Salvador Illa. No entenem que es vulgui requisar o centralitzar el material que es necessita de manera r√†pida”, ha dit la consellera Alba Verg√©s en una roda de premsa aquest mat√≠ per presentar una apli que monitoritza les zones m√©s afectades pel virus.
S√°nchez pren el control de tot l’Estat per aturar el coronavirus

Just aquest dimecres el cap d’epidemiologia de l’Hospital Cl√≠nic de Barcelona, Antoni Trilla, ha alertat que al seu hospital en el context actual es fan servir entre 1.200 i 1.500 mascaretes de protecci√≥ especial cada dia i que les reserves no els aguantaran per “gaires dies m√©s”. “Estem a prop de fer coses que no s√≥n les m√©s correctes”, ha avisat. Tamb√© ha assegurat que hi ha un “d√®ficit” del reactiu que es fa servir per als tests de diagn√≤stic i que per aix√≤ s’est√† reservant a col¬∑lectius de risc i sanitaris.
Informa:ARA.CAT (18-3-2020)

142 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: