54 NOVES MORTS A CATALUNYA: EN TOTAL, SUMEN 245

Segons les darreres informacions que han fet públiques les autoritats sanitàries a Catalunya hi ha hagut avui 54 noves morts.En total sumen ya 245, mentre que el nombre
d’infectats puja a 5.925

D’altra banda, Sanitat eleva a 33.000 els casos de coronavirus a l’Estat i a 2.182 els morts
El ministeri de Sanitat ha elevat aquest dilluns a 33.089 els casos de contagis de Covid-19 en el conjunt de l’Estat, 4.517 més que ahir (un 15,8% més), i a 2.182 el nombre de víctimes, 462 més que diumenge. Els casos continuen creixent dia a dia però s’observa una estabilització i fins o tot ralentització de l’augment dels contagis. La dada podria indicar que el pic del coronavirus està a prop. “Es va suavitzant l’increment de casos que es notifica cada dia”, ha assegurat el director del Centre d’Alertes i d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Simón ha explicat que l’alentiment en l’augment de casos de Covid-19 dels últims dies es pot deure al confinament, que hauria provocat menys contagis fa 7-10 dies, però ha demanat prudència perquè pot ser que l’epidèmia tingui una evolució real diferent de la que insinuen les xifres: “Hem de ser prudents. No tenim la certesa d’haver arribat al pic”, ha afirmat.

És especialment evident el ralentiment de nous casos a la Comunitat de Madrid, la regió més afectada pel Covid-19. Si entre divendres i dissabte, l’augment de nous contagis confirmats va ser gairebé del 25%, entre dissabte i diumenge i també entre ahir i avui s’ha mantingut per sota del 9%. També s’estabilitza el creixement de malalts greus que acaben a l’UCI. La moderació de l’increment arriba quan es compleixen 12 dies del tancament d’escoles de Madrid i una setmana de l’inici del confinament decretat per l’estat d’alerta. El conseller de Sanitat de la Comunitat, Enrique Ruiz Escudero, afirmava aquest dilluns que esperen que el pic dels contagis es produeixi a partir de dimecres. Després, el nombre de nous contagis hauria de començar a baixar.

En el conjunt de l’Estat, un total de 3.355 persones s’han curat i han rebut l’alta, xifra que suposa un 10% dels casos detectats des del principi de l’epidèmia. Tot i això, el portaveu de Sanitat ha admès que entre els casos detectats de Covid-19 hi ha un elevat nombre de professionals sanitaris, gairebé 4.000.
Informa:ARA.CAT (23-3-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: