64 BUSOS I DOS VOLS XÀRTER PLENS PER A LA MANIFESTACIÓ D’ESTRASBURG EL 2-J

A una setmana de la manifestació contra el veto als eurodiputats empresonats i exiliats, que tindrà lloc a Estrasburg del proper 2 de juliol, l’ANC ja té confirmats 64 autobusos i dos vols xàrters, segons ha pogut saber El Nacional. Des de l’entitat sobiranista, a més, es mostren convençuts de que la xifra d’autocars, que organitzen les territorials i sortiran d’arreu del país, anirà augmentant en els propers dies.

La manifestació, convocada pel Consell de la República i que compta amb el suport de l’ANC, té com a objectiu demanar al Parlament Europeu que no exclogui els eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. També es vol visibilitzar la causa catalana i la situació dels presos polítics, i exigir a “l’Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de l’ONU i alliberi els presos polítics”.

La convocatòria començarà a les 9 del matí davant del Parlament Europeu, concretament al Pont Josep Bech cantonada amb Rue Lucien Febvre, coincidint amb l’entrada dels eurodiputats dins l’edifici. L’acte central, però, no serà fins les 12 del migdia, al mateix punt i aprofitant la pausa per dinar del parlamentaris, i està previst que sigui en aquest moment quan hi hagi la part més política de l’acte, amb parlaments dels convocants.

Des de fa algunes setmanes l’ANC ja va començar a preparar tota la logística de la mobilització organitzant viatges en autobusos i avions fins a la ciutat francesa i, a hores d’aera, es mantenen les inscripcions. Els tiquets de bus posat a la venda van dels 95€ als 260€, en funció de si s’agafen nits d’hotel o només el transport amb anada i tornada el mateix dia, i els avions ronden els 500 euros.

Possibles canvis en l’agenda

Els grups polítics del Parlament Europeu han demanat que la votació per a elegir el nou president de la cambra es faci dimecres vinent, 3 de juliol, i no dimarts. Tot i que l’obertura de la legislatura de dimarts continua vigent, la decisió definitiva sobre l’agenda la prendrà la Conferència de Presidents, diumenge. Aquest organisme és format pels presidents dels grups parlamentaris de l’eurocambra.

Fonts del servei de premsa del parlament no han concretat a VilaWeb quins grups polítics han demanat que s’ajorni l’elecció del nou president, però han apuntat que el motiu és la falta d’entesa entre els grups pel nom del substitut d’Antonio Tajani. Si es confirma el canvi d’agenda, el nom del president, dels vice-presidents i dels membres de les comissions es debatria dimecres.

Què passarà dimarts?

Dimarts es farà la sessió d’obertura de la legislatura perquè el Tractat de Lisboa estableix que s’ha de fer el primer dimarts del mes consecutiu de les eleccions. És a dir, que el 2 de juliol els eurodiputats entraran a l’eurocambra. Tajani, president en funcions, podria fer-hi una breu intervenció per a explicar el canvi d’agenda i el procés d’elecció del seu substitut, però no es prendrà cap decisió perquè la primera ha de ser l’elecció del president.

El ple podria durar pocs minuts i després suspendre’s fins l’endemà, de manera que la resta del dia s’alliberaria perquè els grups polítics continuessin negociant el repartiment de càrrecs. Això pot modificar l’acte central de la mobilització independentista, programat a les 12.00 al pont de Joseph Bech; s’havia fixat aquesta hora tenint en compte l’ordre del dia del Parlament Europeu i la pausa de la sessió.

Informa:ELNACIONAL I VILAWEB.CAT (25-6-20199

566 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: