UN TOTAL DE 73 EXCOMANDAMEMTS ENVIEN UNA CARTA AL REI A FAVOR DE LES TESIS DE VOX

Fins a 73 excomandaments de l’Ex√®rcit de Terra jubilats han enviat una carta al rei Felip VI en qu√® titllen l’actual Govern de “socialcomunista avalat per filoetarres i independentistes”, un Executiu que posa en perill la “cohesi√≥ nacional”. La carta, publicada per El Pa√≠s, l’envien components de la XXIII promoci√≥ de l’Acad√®mia General Militar, que assumeixen el discurs totalitari de Vox.

En concret, en la missiva mostren el seu suport i lleialtat al monarca “en aquests moments dif√≠cils per a la P√†tria” i asseguren que Espanya viu una situaci√≥ de “deteriorament”, en la qual la “cohesi√≥ nacional” corre greus riscos, “tant al seu vessant pol√≠tic com econ√≤mica i social”.

La carta est√† firmada per comandaments retirats de tot rang, des de tinents generals com Jos√© Mar√≠a Fern√°ndez-Bastarreche, fins a generals i comandants generals com √Āngel Gil Barber√° i Francisco Fern√°ndez S√°nchez. Els signants, segons el rotatiu, van ingressar en l’acad√®mia militar durant el franquisme, el 1964, i superen els 70 anys d’edat, per la qual cosa s√≥n lliures per expressar-se pol√≠ticament “en haver recuperat tots els seus drets com a ciutadans”. Tanmateix, la carta la subscriuen com a militars i recorden que la missiva va dirigida al Rei, “qui d’acord a la Constituci√≥ √©s el capit√† general de tots els ex√®rcits”.

La carta dels comandaments retirats de l’Ex√®rcit de Terra es produeix pocs dies despr√©s que es conegu√©s una missiva similar de caps jubilats de l’Ex√®rcit de l’Aire. Tots ells pertanyien a la XIX promoci√≥ de l’Acad√®mia General de l’Aire, amb seu a San Javier, M√ļrcia.

Discrep√†ncies a l’Ex√®rcit

Fonts del Ministeri Defensa han assegurat a la SER que “entre els actius de l’Ex√®rcit la carta no ha tingut cap seguiment”. Segons aquestes fonts els signants van intentar secundar les firmes de militars en actiu per√≤ sense cap tipus de predicament. Han afegit a m√©s que a l’√ļnic a qui perjudica aquesta carta √©s al Rei, a qui els signants volen fer c√≤mplice.

El F√≤rum Mil√≠cia i Democr√†cia (FMD), hereu de l’extinta Uni√≥ Militar Democr√†tica (UMD), perseguida per la dictadura franquista, ha criticat que aquests comandaments, que suposen al voltant de la meitat de les seves respectives promocions, pretenguin arrogar-se la representaci√≥ de la seva totalitat, assumint el discurs pol√≠tic de Vox.
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-11-2020)

100 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: