80√® ANIVERSARI DE L’AFUSELLAMENT DE COMPANY: EL GOVERN EN DECLARA DOL

El Govern ha decla¬≠rat dol a tot Cata¬≠lu¬≠nya per al dia 15 d‚Äôoctu¬≠bre, amb motiu del 80√® ani¬≠ver¬≠sari de l‚Äôafu¬≠se¬≠lla¬≠ment del pre¬≠si¬≠dent de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat Llu√≠s Com¬≠panys. Durant aquest dia les ban¬≠de¬≠res one¬≠ja¬≠ran a mig pal en els edi¬≠fi¬≠cis i depend√®ncies de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat i en les cor¬≠po¬≠ra¬≠ci¬≠ons p√ļbli¬≠ques a Cata¬≠lu¬≠nya. A m√©s, esta pre¬≠vist per al mateix dijous a la tarda un acte ins¬≠ti¬≠tu¬≠ci¬≠o¬≠nal en qu√® es col¬∑locar√† una llam¬≠borda Stol¬≠pers¬≠tein dedi¬≠cada a Com¬≠panys a la pla√ßa Sant Jaume de Bar¬≠ce¬≠lona. El Govern vol retre home¬≠natge a la seva mem√≤ria ‚Äúcol¬≠pe¬≠jat encara avui per la injust√≠cia del crim‚ÄĚ i amb ‚Äúl‚Äôabso¬≠luta con¬≠vicci√≥ que el seu lle¬≠gat roman viu‚ÄĚ.

Tal com ha expli¬≠cat la por¬≠ta¬≠veu del Govern, Merit¬≠xell Bud√≥, en la roda de premsa, tamb√© es far√† un acte ins¬≠ti¬≠tu¬≠ci¬≠o¬≠nal al Palau de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat el mateix dia a les 18 hores. A m√©s, l‚ÄôAjun¬≠ta¬≠ment de Bar¬≠ce¬≠lona ha auto¬≠rit¬≠zat col¬∑locar una llam¬≠borda Stol¬≠pers¬≠tein dedi¬≠cada a Com¬≠panys, a la pla√ßa Sant Jaume. A l‚Äôacte hi par¬≠ti¬≠ci¬≠par√† el pre¬≠si¬≠dent inha¬≠bi¬≠li¬≠tat, Quim Torra, que par¬≠lar√† sobre la figura de Com¬≠panys. Bud√≥ ha con¬≠cre¬≠tat que Torra hi inter¬≠vindr√† ‚Äúcom a pre¬≠si¬≠dent que tamb√© ha estat repre¬≠sa¬≠liat i inha¬≠bi¬≠li¬≠tat per defen¬≠sar la lli¬≠ber¬≠tat d‚Äôexpressi√≥‚ÄĚ.

Aix√≠ mateix, com es habi¬≠tual, una repre¬≠sen¬≠taci√≥ del Govern far√† la tra¬≠di¬≠ci¬≠o¬≠nal ofrena davant la tomba de Com¬≠panys al cemen¬≠tiri de Montju√Įc. Aquest cas, a causa de les mesu¬≠res anti-covid, el vice¬≠pre¬≠si¬≠dent del Govern amb fun¬≠ci¬≠ons de pre¬≠si¬≠dent, Pere Ara¬≠gon√®s, i la mateixa con¬≠se¬≠llera de la Pre¬≠sid√®ncia, Merit¬≠xell Borr√†s, seran √ļnics encar¬≠re¬≠gats del Govern en fer l‚Äôofrena.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (13-10-2020)

295 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: