8TV: PER FI UNA TELEVISIÓ PRIVADA EN CATALÀ PER COMPETIR AMB TV3?

( MARC VILLANUEVA )

TV3 torna a tenir un competidor en català. Aquest titular fa anys que s’arrossega. Quan TVE Catalunya va posar diners per fitxar estrelles com Gemma Nierga i Xavier Sardà. Quan el Grup Godó va fitxar per 8tv Josep Cuní i Alfons Arús. Quan betevé va fitxar Lloll Bertrán, Judit Masco, Josep M. Bachs, Elisenda Roca i Ferran Monegal. Cada intent ha sigut en va. TV3 és massa TV3. Ara Nicola Pedrazzoli, l’amo de l’antic Canal Català que ara emet la nova Teve.cat des del confinament, ha comprat 8tv per fer una nova cadena, ara sí, en català, per competir.

Segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau, una de les cares de la nova 8tv serà la presentadora de Lleida Ares Teixidó. Es pensa en ella per presentar un format que ja tenia èxit en l’anterior etapa de Canal Català: Condició femenina. Un late night gamberro amb la televisiva i telegènica Ares, acompanyada de diferents dones tertulianes. Ares va ser notícia fa pocs dies per la seva nova parella, Bruna Manzoni. Una bona tria per les desèrtiques nits televisives catalanes.

La cadena està en converses amb els seus presentadors per fer el canvi. I tot està, alhora, pendent que el CAC autoritzi la venda de Godó als nous propietaris. Hi haurà dues fases de posada ne marxa depenent de quan hi hagi l’autorització del CAC. A setembre començarà la porgramació més porpera amb cares de professionals catalans importants. La tele serà molt d’entreteniment, actualitat pura i molt gamberra, divertida i plural. A banda de fitxar Ares Teixidó, la nova 8tv adaptará els millors formats de Teve.cat: seguiran Carlos Fuentes del Catalunya opina i la tertúlia de Barça d’Albert Lesán. Cal esperar per si segueixen Sergi Àlex i el programa d’entrevistes de Miquel Valls, presentador d’El programa de AR que ha tingut els millors convidats de tota la graella, com ha recollit EN Blau.

En Blau ha parlat amb alguns dels presentadors i esperen que la nova 8tv els doni volada. Tindran dues avantatges: 1) la cadena està molt amunt en el comandament a distància dels espectadors, en el número 8, més accessible, major visibilitat. I 2) Kantar Media, l’empresa medidora d’audiències, computa i difon les dades de 8tv gràcies a anys fent bons números. Ara són un desastre.

L’audiència de 8tv de l’últim dia, dimarts, és com la vella TV3 però ensorrada: les sèries Jet Lag, Nissaga de poder i Infidels no passen de l’1 a tota Catalunya. Segons TV3, l’audiència total de 8tv dimarts va ser exactament un 0,0%. Nicola Pedrazzoli ho farà bé. Té intenció de començar al maig. Només pot millorar. Molta sort. I molta feina.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-4-2021)

627 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: