A DISNEY+HI HA EL TRIPLE DE CONTINGUTS EN ISLANDÈS ( 350.000 HABITANTS )QUE EN CATALÀ (10 MILIONS )

Albert Botran ha assegurat aquest dijous en el Congrés que, amb la Llei d’Audiovisuals, «s’ha perdut l’oportunitat» d’augmentar l’oferta en català, euskera i gallec en les plataformes digitals i «s’ha consolidat la super hegemonia del castellà en l’àmbit audiovisual i l’avanç per les altres llengües és testimonial».

El diputat de la CUP ha denunciat que: «A Disney+ hi ha el triple de continguts en islandès que en català. Islàndia té 350.000 habitants i els Països Catalans 10 milions».

A més, ha explicat que la presidenta d’Islàndia, preocupada per la falta d’oferta en l’idioma propi del seu país i la minorització que patia la seva llengua en Dinsey+, va enviar una carta a la plataforma de continguts digitals i «li va bastar perquè la plataforma es prengués més seriosament la presència d’aquesta llengua».

📺 TV en DIRECTO | Albert Botran (ERC): “En Disney+, hay el triple de contenidos en islandés que en catalán. Islandia tiene 350.000 habitantes y los ‘países catalanes’ 10 millones. ¿Por qué? Por una carta de la presidenta islandesa” https://t.co/W3cWEUYvrb pic.twitter.com/uGazURnGCZ
— EL PAÍS (@el_pais) May 26, 2022

350 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: