A ESPANYA SE’LS EN FOT TOTA PRESSIÓ INTERNACIONAL

“Se’ls en fot ”
( XEVI XIRGO )
“Qui són cinc premis Nobel i quatre intel·lectuals per opinar sobre si cal o no l’amnistia?

Ahir ens vam despertar sabent que The Washington Post i The Guardian publicaven un manifest signat per una cinquantena de personalitats internacionals reclamant l’amnistia per als presos polítics, els exiliats i per al més d’un miler de persones que, d’una manera o altra, han patit o pateixen encara els procediments judicials contra el procés sobiranista, que és aquest procés que tothom vol donar per mort però que té una mala salut de ferro. No eren pas menors, els noms dels signants. Cinc premis Nobel (quatre d’ells guardonats amb el Nobel de la pau) i noms rellevants com el de Dilma Rousseff, Gerry Adams, Yoko Ono o Ai Weiwei.

Em vaig entretenir a mig matí a veure quin ressò tenia la notícia. Obertures a la majoria d’edicions digitals dels diaris catalans, amb una gradació de matisos –TV3 inclosa– en funció de la seva ideologia política (qui ho diu, que els mitjans no tenen ideologia?); ressò en uns quants mitjans internacionals, i la pràctica ignorància en els diaris espanyols, que no sé si avui hi faran cap referència. Normal. Se’ls en fot, el que diguin quatre premis Nobel, uns quants activistes menors com els que els he citat o la fundadora de les Madres de la Plaza de Mayo, el director de l’Institut Martin Luther King o el del Centre Mahatma Gandhi per la Pau. Si no fos pel ressò internacional, que és menor però el té, els diria que no sé per què perdem el temps. Perquè se’ls en fot.

Si no han fet cas del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU, què coi han de fer cas de quatre activistes menors. Ningú a Espanya es va immutar quan el 2017 desenes d’intel·lectuals (res, Rigoberta Menchú, Peter Gabriel, Joan Baez…) signaven el Let Catalans Vote demanant que ens deixessin votar; ni ningú es va immutar quan el novembre del 2018, just després de la sentència de l’1-O, dues-centes personalitats (res, Noam Chomsky, Gianni Vattimoni, Anthony Giddens…) van tornar a demanar una negociació. Se’ls en fot. Se’ls en fot el manifest d’ahir. Qui són quatre intel·lectuals i quatre premis Nobel per fer-los cap cas? S’imaginen, però, que haguessin signat un manifest en favor de la monarquia espanyola? Fins a la sopa, avui ens els trobaríem.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (5-1-2021)

280 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: