A FAVOR DE L’AMNISTIA I EN CONTRA DE LA REFORMA DE LA SEDICI√ď

“A favor de l’amnistia i en contra de la reforma de la sedici√≥ ”
( JOS√Č ANTICH )

No puc estar m√©s d’acord amb les declaracions recents del magistrat em√®rit de la sala penal del Tribunal Suprem, Jos√© Antonio Mart√≠n Pall√≠n, un aut√®ntic vers lliure en un m√≥n, com el de la judicatura espanyola, en el qual impera una √ļnica veritat sobre els presos pol√≠tics i el proc√©s independentista catal√†. Assenyala Mart√≠n Pall√≠n en un reguitzell de contundents afirmacions diverses coses: que un hipot√®tic indult seria un mer pal¬∑liatiu i que l’√ļnica soluci√≥ √©s l’amnistia; que s’oposa a la reforma del delicte de sedici√≥ que planteja el govern de Pedro S√°nchez, ja que l’√ļnica soluci√≥ √©s la seva supressi√≥ i deixar sol el de rebel¬∑li√≥; i que el judici del Suprem va ser clamorosament parcial, cosa que permetr√† que el Tribunal Europeu de Drets Humans l’anul¬∑li.

Mart√≠n Pall√≠n, que acaba de publicar un llibre que porta per t√≠tol El gobierno de las togas, i que √©s prou expressiu de la situaci√≥ actual i del pes de la judicatura a l’Espanya actual, √©s una gota d’aigua al mig de l’oce√†. La doctrina Felip VI-Lesmes-Marchena ha estat prou porosa perqu√® arrib√©s a l’√ļltim rac√≥ de la judicatura, la qual cosa dona m√©s m√®rit a la fortalesa intel¬∑lectual de Mart√≠n Pall√≠n, de qui no es pot discutir el seu prestigi internacional.

Cal preguntar-se, per aix√≤, qu√® ha succe√Įt a Espanya perqu√® desaparegu√©s el dictador, s’inici√©s el r√®gim democr√†tic i cap govern no s’hagi atrevit mai a reformar la just√≠cia. Cap govern no ho ha intentat a fons, tret de lleus flirtejos de Zapatero o ara de Pedro S√°nchez que en una ostentaci√≥ de falsa fortalesa va voler canviar la majoria parlament√†ria que elegeix el Consell General del Poder Judicial. El president del govern va haver de recular en una ben orquestrada campanya del CGPJ, la judicatura i la dreta, que va trobar a Europa i les seves institucions el suport necessari, ja que en el fons no deixava de ser una drecera que rebaixava el nombre de diputats per canviar el CGPJ.

I així segueix i seguirà eternament. Martín Pallín serà un personatge singular, prestigiós i molest per als seus companys de carrera. I, qui sap, si, al final, un dia deixarà de picar ferro fred.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-11-2020)

207 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: