A MARCHENA SE LI ESCAPA LA VENA IMPERIALISTA AMB L’ÚS DEL CASTELLÀ

“Usted no habla en castellano por un motivo personal sinó porque está obligado por ley”

Aquesta tarda ha declarat com a testimoni qui va ser el vicepresident d’Òmnium Cultural abans de Marcel Mauri, Joan Vallvé. L’exdiputat al Parlament Europeu, exdiputat al Parlament de Catalunya i exconseller de la Generalitat catalana sota el govern de Jordi Pujol, ha volgut deixar clar abans de contestar la primera pregunta que ell feia seves les paraules de Jordi Cuixart quan va declarar sobre l’ús del castellà al Tribunal Suprem.

Abans que Vallvé pogués prosseguir, el magistrat Manuel Marchena, president de la sala del TS, l’ha tallat en sec i no ha pogut evitar que la vena imperialista espanyola aflorés.

El jutge ha etzibat amb vehemència i prepotència que Vallvé no declarava en castellà per una objecció moral sinó perquè hi està obligat per llei.

 

EL COST QUE VAN PATIR LES ESCOLES 1-O PER LA REPRESSIÓ

 

268.000 euros. Aquest és el cost que ha calculat el departament d’Ensenyament dels danys que van patir les escoles durant la jornada electoral del Primer d’Octubre. Així ho ha explicat Núria Cuenca, secretària general d’Ensenyament de la Generalitat, en la seva testifical davant el judici del procés celebrada aquesta tarda. Segons Cuenca, que ha estat citada per la defensa de Jordi Turull, “els danys coincidien en col·legs on va haver-hi intervenció policial”. El 2 d’octubre del 2017, el departament va xifrar els desperfectes en 314.000 euros.

Cuenca ha explicat que són els ajuntaments els que han d’autoritzar que es puguin fer activitats a les escoles fora de l’horari lectiu si és de la seva propietat, i que la mateixa Llei d’Educació de Catalunya (LEC) promou que es facin activitats “de caràcter social, cultural o esportiu”. La número dos de Josep Bargalló ha defensat i descrit el sistema de titularitat dels centres educatius de Catalunya.

Informa:LAREPUBLICA.CAT I ELMON.CAT (13-5-2019)

473 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: