À PUNT FA DOS ANYS: LA TELEVISIÓ VALENCIANA A MIG GAS

“Bona vesprada, diumenge 10 de juny de 2018, comença À Punt Notícies Migdia” van ser les primeres paraules pronunciades en el primer informatiu de la televisió pública que donava el tret d’eixida a una programació regular que culminava així la recuperació del servei (que va arrancar en proves a l’abril d’eixe mateix any) després del tancament de Canal 9 al novembre de 2013 per l’aleshores Consell del PP.

La pròpia À Punt ha volgut celebrar aquest segon aniversari recordant els inicis i compartint en xarxes socials un vídeo que mostra com es va viure en la redacció l’inici de les emissions, amb aplaudiments de la plantilla inclosos. A més, ha preparat una programació especial i també ha llançat un concurs online per a la millor felicitació a la televisió pública amb un ninot com a premi.

“Si no estigueres ací l’esforç col·lectiu no hauria sigut possible”, agraeix la cadena als espectadors, recordant que en tot aquest temps han contat cinc processos electorals en directe, les inundacions de la DANA a Alacant o la crisi de la Covid-19: “Dos anys d’un espai obert al món, en valencià, plural, de qualitat i de proximitat”.

Amb un pressupost anual de 55 milions inicialment per a la ràdio i la televisió, que enguany ha pujat fins als 56 -des de la direcció es va reivindicar cada any l’augment de la quantia-, la nova televisió no ha estat exempta de crítiques per part dels grups de l’oposició (PP, Cs i Vox), que en ocasions han qüestionat eixa despesa, la gestió i la seua pròpia existència d’acord amb les xifres d’audiència aconseguides, a l’entorn del 2%.

La pandèmia de Covid-19, l’estat d’alarma i el confinament han impulsat l’audiència d’À Punt fins a xifres rècord en els últims mesos. Així, ha tancat el primer quadrimestre de l’any amb un creixement del 44% en el nombre d’espectadors i ha finalitzat el mes d’abril amb una quota del 3,3% i una audiència mitjana diària de 34.000 espectadors. La pujada respecte al mateix període de 2019 és d’un 73%.
Informa:RACOCATALA.CAT (12-6-2020)
N.de la R.
Mentre els nostres aparells de televisions ens ofereixen canals de tota mena,des del Reial Madrid fins a tarots,el cert és que la televisió pública valenciana no es pot veure a Catalunya ni TV3 al País Valencià.Coses de la “democràcia” espanyola!Per cert, À Punt es pot veure per internet.Qui no es consola és perquè no vol oi?.

353 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: