À PUNT, TV3 ITVE ESTRENEN UNA SÈRIE INSPIRADA EN L’UNIVERS DE JOAN MIRÓ

À Punt, TV3 (Super3) i TVE (Clan) estrenen aquest dijous, 23 de setembre, Mironins, una sèrie inspirada en l’univers de Joan Miró que narra les peripècies de tres gotes de pintura que dormen als quadres de l’artista i s’escapen durant la nit per viure aventures trepidants que posaran a prova la seua creativitat. Mitjançant aquestes històries esbojarrades i plenes d’humor i fantasia on els infants viatjaran a l’interior del món de les arts per descobrir les seues fascinants i infinites possibilitats expressives.

Mironins també és una pel·lícula que va arribar a les sales de cinema el passat 3 de desembre. Nominada als Premis Goya i als Premis Gaudí com a millor llargmetratge d’animació, ha participat a l’Atlàntida Film Fest (2021), Cinekid (Amsterdam, 2021) i el Serielizados Film Fest (Barcelona i Madrid, 2021), entre d’altres.

La història dels Mironins va nàixer el 2013 amb «Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró», una publicació d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, tres treballadores de la Fundació Joan Miró que es van adonar que no s’havia publicat cap llibre infantil d’activitats sobre un dels artistes que més ha connectat amb els xiquets. Mikel Mas i Celia Rico van veure que tampoc hi havia cap producte audiovisual i van decidir portar les gotes de pintura a la pantalla.

La sèrie i la pel·lícula han estat impulsades per Cornelius Films i coproduïdes amb Wuji House, Walking the Dog i Peekaboo Animation amb la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i el canal Ketnet, i han comptat amb la col·laboració de la Successió Miró i l’assessorament artístic de la Fundació Joan Miró.

Mironins, un projecte transmèdia

Mironins es desplega en un projecte de recerca i innovació que té per objectiu generar formes pioneres de vincular-se, participar i aprendre a la Fundació Joan Miró a través de les tecnologies digitals. Per mitjà d’experiències interactives i de realitat augmentada, es convida els infants i les famílies a conéixer els processos creatius de Joan Miró i entrar en contacte amb la seua pròpia creativitat a través de l’exploració i del joc. La Fundació Joan Miró participa en l’equip d’investigació del projecte, un consorci adscrit a la comunitat RIS3CAT Mèdia i integrat conjuntament amb la Unitat de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Cornelius Films, Sfy i Wildbytes.

Sinopsi

Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca les portes i els visitants marxen cap a casa, tres gotetes de pintura cobren vida en els quadres del pintor. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d’obra en obra per viure aventures al costat d’una infinitat de personatges tan surrealistes com inoblidables. A l’interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l’art on la creativitat i la imaginació són inesgotables.
Informa:

140 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: