ÁBALOS, ELS INDULTS DE CARA A LA GALERIA: “FEIEN MÉS MAL A DINS LA PRESÓ QUE FORA “

El ministre de Transports i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat que els nou polítics indultats “feien més mal dins la presó que fora”. “Jo crec que feien més favor a l’independentisme a dins la presó, enormement més”, ha assegurat Ábalos aquest dissabte des del 2n Fòrum d’Organització del PSOE a Mèrida. Segons el ministre, amb els indults “s’acaba amb la imatge d’un estat repressor i que aquí no hi ha democràcia, i també amb la campanya internacional de l’independentisme”. Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat els indults del govern espanyol com una mostra de “convivència, concòrdia i diàleg”, i ha acusat el PP –i especialment l’expresident Aznar- de “mentir” .

“Alguns volen tornar a l’Espanya negra i s’obliden que haver mentit els va fer sortir del govern l’any 2004”, ha recordat Grande-Marlaska. “També van mentir en el pitjor desastre ecològic d’Espanya i en els fets successius que van portar a la guerra de l’Iraq”, ha continuat el ministre de l’Interior en un acte sobre drets LGTBI a la localitat malaguenya de Torremolinos. “Aznar se’n va anar mentint sobre el pitjor atemptat terrorista que hem patit els espanyols, i desgraciadament n’hem patit molts, i ara també menteix sobre els indults”, ha recalcat Grande-Marlaska. “Ell també en va concedir i també va fer política penitenciària”, ha volgut deixar clar el ministre de l’Interior, que també ha recriminat a l’expresident espanyol les amenaces a empresaris i bisbes amb la frase “són dies per apuntar i no oblidar”.

“Les organitzacions civils, les empresarials, les sindicals i, fins i tot, la Conferència Episcopal no poden parlar, només els polítics. Ja ho sabeu, silenci”, ha ironitzat Grande-Marlaska. “Aznar ja no es talla amb empresaris i bisbes. Visca l’Església i visca el Rei, però si la seva opinió no s’acomoda a la seva tot està en qüestió”, ha avisat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. “Un dia per anotar a on?”, s’ha preguntat en veu alta Ábalos, que ha titllat Aznar de ser “el ressentiment i l’odi fet carn”. “Es tracta del pitjor president que ha tingut Espanya i ahir va anar de sobrat. Diu molt a nivell polític de què va el projecte de la dreta”, ha conclòs el secretari d’organització del PSOE.
Reacció del PP

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha respost aquest dissabte el ministre de Transports i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, que ahir reconeixia que l’actuació del Tribunal de Comptes és “una pedra en el camí” del diàleg. “Els tribunals de justícia no són una pedra en el camí, sinó la pedra angular de la democràcia”, ha afirmat García Egea en la cloenda del 14è Congrés Provincial del PP d’Almeria. “Sembla que l’estat de dret és un obstacle per al PSOE”, ha continuat el secretari general del PP, que ha llançat un avís al ministre de Transports: “Tu i Sánchez esteu millor fora del govern. Igual que els presos han sortit de la presó, Sánchez i Ábalos sortireu aviat de la Moncloa”, ha pronosticat García Egea.

“El retrat i el resum de la legislatura de Sánchez és la fotografia dels colpistes sortint de la presó aixecant la mà i contents”, ha asseverat el secretari general del PP, que ha advertit que “ni els fons europeus ni cap mesura” esborraran mai que el govern de Sánchez “hagi fet que l’Estat es rendeixi”. “Causa estupefacció veure que el govern de Pedro Sánchez defensa rapers que insulten i colpistes que incompleixen la llei, i ataca a bars, autònoms i perruqueries”, ha comparat García Egea. De fet, el secretari general del PP ha acusat la presidenta del Senat de “segrestar” l’esmena popular per rebaixar l’IVA de les perruqueries després que s’aprovés.
Informa:ELMON.CAT (26-6-2021)

217 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: