ABSOLEN 6 ACTIVISTES DELS 9 DE LLEDONERS, PERÒ LA GENERALITAT MANTÉ L’ACUSACIÓ CONTRA ELS ALTRES TRES

La magistrada que jutja els activistes dels Nou dels Lledoners, Neus Codina, ja ha anunciat l’absolució de sis dels activistes, jutjats ahir i avui a Manresa. La fiscalia ha retirat l’acusació de desordres públics, de manera que, com que sis encausats dels nou ja no tenen cap acusació, la jutgessa ja ha avançat que seran absolts. A més, als altres tres, acusats al començament del delicte de lesions, els canvia l’acusació al delicte de lesions lleus, que implicaria una condemna de multa, però no de presó, i els manté l’acusació de desordres públics.

La Generalitat ha retirat l’acusació de desordres públics, ha rebaixat el de lesions per lesions lleus per aquests tres i els manté el d’atemptat contra l’autoritat, també pels mateixos tres. Aquest matí, els ex-presoners polítics Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Cuixart, han anat a la porta dels jutjats de Manresa a donar suport als encausats i han demanat obertament a la Generalitat que retiri l’acusació particular. “No hi ha matisos. Els Mossos s’han de defensar d’una altra manera, no donant carnassa a la fiscalia”, ha dit Turull.

Per part seva, el col·lectiu Alerta Solidària, que porta la defensa dels encausats, ha acusat la Generalitat de ser més bel·ligerant que no la fiscalia. “Exigim que es retirin i deixin de ser corretja de la repressió. Prou fum i maquillatge”, ha piulat el grup d’advocats. Ara el judici restarà vist per a sentència, amb el dubte de quina condemna imposen finalment contra els tres encausats, a qui la fiscalia acusa del delicte de lesions lleus.
Informa:VILAWEB-CAT (3-XI-2021)

103 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: