El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dilluns que emprendrà accions judicials contra la Junta Electoral Central després que el jutjat contenciós administratiu de Madrid hagi ratificat la seva candidatura a les eleccions europees del pròxim 26 de maig. En declaracions al programa Tot es mou de TV3, Puigdemont ha assegurat que “l’abús de llei de la JEC no pot quedar impune”.

El president també ha assegurat que amb les resolucions del Tribunal Suprem i dels jutjats de Madrid, el que s’ha fet ha estat tornar a posar les coses “allà on havien de ser”, ja que, segons el president, els membres de la JEC van cometre una mala praxi. A la vegada ha reconegut que la decisió de la JEC d’apartar-lo de les europees el va sorprendre.

També en relació a la resolució, Puigdemont ha sentenciat que han demostrat que tenien raó i que no es van equivocar quan van presentar els recursos contra la decisió d’apartar-lo a ell i als consellers Toni Comín i Clara Ponsatí de les llistes europees. Puigdemont ha sentenciat que, un cop més, han tornat a guanyar l’Estat, després de fer-ho a Bèlgica i alemanya, “en condicions molt adverses”.

En ser preguntat per si considera que tot el conflicte amb la JEC els ha afavorit de cara a les eleccions, Puigdemont ha estat contundent i ha assegurat que no creu que ni el PP i Cs, ni tan sols la mateixa Junta Electoral, hagin pres aquesta decisió per ajudar la seva candidatura. Ara bé, ha assegurat que també els ha donat més força de cara a les eleccions i a la campanya electoral que comença aquest mateix dijous.

De cara a la campanya electoral, el president ha anunciat que intentaran transmetre un missatge molt clar, que tenen el coneixement i l’experiència de com guanyar a l’Estat i que, per tant, el que volen és posar aquesta experiència al servei dels ciutadans. Alhora, ha comentat que hagués preferit dedicar aquests últims dies a la campanya i no a “salvar la candidatura”.

Rivalitat amb Junqueras

En ser preguntat per la seva possible rivalitat amb Oriol Junqueras a les europees, Puigdemont ha assegurat que qui pensi que són rivals, no els “estimen”, ni a ell ni al president d’ERC, i ha recordat que la lluita de les seves candidatures és exactament la mateixa: la llibertat de Catalunya.

Dificultats logístiques

El president Puigdemont també ha assenyalat que fins avui, 20 dies abans de les eleccions, no havien rebut l’autorització per imprimir les paperetes electorals i ha denunciat que és molt poc temps per poder-les fer arribar a tots els ciutadans a temps.

Alhora, el president s’ha mostrat convençut que el dia de les eleccions serà molta la gent que anirà a buscar “la papereta que volien prohibir”, la de Junts per Catalunya.

En relació amb les paperetes, el president també ha anunciat que a Catalunya el full tindrà el logotip de Junts per Catalunya, com a les últimes eleccions generals, però que a la resta de l’Estat portaran un retrat del mateix Puigdemont.

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-5-2019)