El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dilluns que emprendr√† accions judicials contra la Junta Electoral Central despr√©s que el jutjat contenci√≥s administratiu de Madrid hagi ratificat la seva candidatura a les eleccions europees del pr√≤xim 26 de maig. En declaracions al programa¬†Tot es mou¬†de TV3, Puigdemont ha assegurat que “l’ab√ļs de llei de la JEC¬†no pot quedar impune”.

El president tamb√©¬†ha assegurat que amb les resolucions del Tribunal Suprem i dels jutjats de Madrid, el que s’ha fet ha estat tornar a posar les coses “all√† on havien de ser”, ja que, segons el president, els membres de la JEC van cometre una mala praxi. A¬†la vegada¬†ha reconegut que la decisi√≥ de la JEC d’apartar-lo de les europees el va sorprendre.

Tamb√© en relaci√≥ a la resoluci√≥, Puigdemont ha sentenciat que han demostrat que tenien ra√≥ i que no es van equivocar quan van presentar els recursos contra la decisi√≥ d’apartar-lo a ell i als consellers Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠ de les llistes europees.¬†Puigdemont ha sentenciat que, un cop m√©s, han tornat a guanyar l’Estat, despr√©s de fer-ho a B√®lgica i alemanya, “en condicions molt adverses”.

En ser preguntat per si considera que tot el conflicte amb la JEC els ha afavorit de cara a les eleccions, Puigdemont ha estat contundent i ha assegurat que no creu que ni el PP i Cs, ni tan sols la mateixa Junta Electoral, hagin pres aquesta decisió per ajudar la seva candidatura. Ara bé, ha assegurat que també els ha donat més força de cara a les eleccions i a la campanya electoral que comença aquest mateix dijous.

De cara a la campanya electoral, el president ha anunciat que intentaran transmetre un missatge molt clar, que tenen el coneixement i l’experi√®ncia de com guanyar a l’Estat i que, per tant, el que volen √©s posar aquesta experi√®ncia al servei dels ciutadans. Alhora, ha comentat que hagu√©s preferit dedicar aquests √ļltims dies a la campanya i no a “salvar la candidatura”.

Rivalitat amb Junqueras

En ser preguntat per la seva possible rivalitat amb Oriol Junqueras a les europees, Puigdemont ha assegurat que qui pensi que s√≥n rivals, no els “estimen”, ni a ell ni al president d’ERC, i ha recordat que la lluita de les seves candidatures √©s exactament la mateixa:¬†la llibertat de Catalunya.

Dificultats logístiques

El president Puigdemont¬†tamb√© ha assenyalat que fins avui, 20 dies abans¬†de les eleccions,¬†no havien rebut l’autoritzaci√≥ per imprimir les paperetes electorals i ha denunciat que √©s molt poc temps per poder-les fer arribar a tots els ciutadans a temps.

Alhora, el president s’ha mostrat conven√ßut que el dia de les eleccions¬†ser√† molta la gent que anir√† a buscar “la papereta que volien prohibir”, la de Junts per Catalunya.

En relaci√≥ amb les paperetes, el president tamb√© ha anunciat que a Catalunya el full tindr√† el logotip de Junts per Catalunya, com a¬†les √ļltimes eleccions generals, per√≤ que a la resta de l’Estat portaran un retrat del mateix Puigdemont.

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-5-2019)