ACTE GENOCIDA CONTRA EL CATALÀ A LES CORTS DE L’ARAGÓ

Cop contra la llengua catalana avui a les Corts de l’Aragó. A proposta de Vox i amb els vots a favor de PP, Ciutadans i el PAR, la cambra ha suprimit institucions de política lingüística, entre les quals l’Institut Aragonès del Català.

El parlament aragonès ha aprovat, en concret, dos dels quatre punts d’un text impulsat per Vox per a suprimir l’Institut Aragonès del Català i anul·lar quinze nomenaments dels membres de l’Acadèmia Aragonesa de la Llengua.

Segons la resolució, s’ha suprimit la institució del català “perquè no reconeix la protecció de les llengües i modalitats lingüístiques de la zona oriental d’Aragó i, per tant, és contrari al respecte, a la convivència i a l’entesa recollits a l’estatut”.
Un dels partits que ha refusat la proposta de Vox ha estat Podem. El diputat d’aquesta formació Nacho Escartín ha intervingut alternant tres llengües: el català, l’aragonès i el castellà. Els diputats del PP l’han escridassat tota l’estona i els de Vox han sortit de la cambra. Ell mateix ho ha denunciat a les xarxes:
Informa:VILAWEB.CAT (10-IX-2021)

583 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: