ACTE POLÍTIC D’ÒMNIUM EN LA PRIMERA DIADA DE CUIXART EN QUATRE ANYS

Òmnium Cultural prepara un acte polític per la Diada nacional al passeig Lluís Companys de Barcelona al qual assistirà –després de quatre anys– el president de l’entitat, Jordi Cuixart, així com diverses personalitats internacionals reconegudes arreu del món per la seva lluita pels drets humans, civils i polítics. Es tracta del primer Onze de Setembre al qual Cuixart podrà assistir presencialment després que l’octubre del 2017 fos empresonat. Abans, Cuixart haurà participat en la tradicional ofrena floral i a la tarda no es perdrà la manifestació de l’ANC.

L’acte d’Òmnium, sense convocatòria pública i amb accés restringit a causa de la pandèmia, vol fer visible la repressió política, que ja afecta més de 3.500 persones, i evidenciar la importància de la mobilització ciutadana en la defensa dels drets civils i polítics. Es podrà seguir per streaming a partir de les dotze del migdia.

Enguany tampoc no es farà la tradicional Festa per la Llibertat, també per la pandèmia. Així, els tradicionals concerts que cada any aplegaven milers de persones al mateix passeig es posposen un any més.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (4-IX-2021)

349 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: