ACTE REIVINDICATIU A SALSES, EL LÍMIT NORD DE CATALUNYA: ” CULMINAREM EL PROCÉS “

Un nou acte reivindicatiu ha tingut lloc a Salses, la frontera nord de Catalunya que a l’edat mitjana la separava d’Occitània i, posteriorment, amb França. L’aplec, anomenat Unitat i Llibertat, ha comptat amb el suport de les entitats independentistes del Consell per la República, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. “Sabem d’on venim i on anem: a culminar el procés d’autodeterminació dels Països Catalans”, ha clamat la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie.

A banda de Paluzie, la trobada també ha comptat amb la participació de Jeanine Pano (consellera municipal a Salses), Jaume Roure (president de l’Associació Porta dels Països Catalans); Blanca de Llobet (Òmnium Cultural); i Lluís Puig (conseller a l’exili i membre del Consell per la República).

La primera parada de la trobada s’ha produït a les 17 h, quan desenes de persones s’han concentrat a l’anomenada Porta dels Països Catalans, una escultura d’Emili Armengol que marca l’inici d’aquest territori. Allà, durant la seva intervenció, Paluzie ha subratllat la importància de conèixer el nostre passat: “Si no sabem d’on venim, difícilment sabrem on anem. El nostre origen simbolitzat amb la porta d’entrada a una nació i una llengua que neixen a redós del Pirineu a l’edat mitjana i que s’estenen de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó”, ha explicat.

“Som respectuosos envers els diferents ritmes en el procés d’alliberament nacional, però sabem d’on venim i on anem: a culminar el procés d’autodeterminació dels Països Catalans”, ha sentenciat.
Acte poètic a Salses

Posteriorment, s’han traslladat fins a la plaça Major de Salses, on ha tingut lloc un acte polític i poètic amb diverses personalitats: Andrée Escaré (tinent a l’ajuntament del municipi); Monterrat Biosca (presidenta d’Òmnium Cultural a la Catalunya Nord); Jep Bonet (president de la delegació nord-catalana del Consell per la República); Hervé Pi (president de Catalunya Nord per la Independència); Francesc Ten (del Col·lectiu Poetes i Músics per la República); Josep Puigbert (director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà); els cantautors Pere Figueres, Jordi Auvergne, Franck Sala i Maxim Cayuela; els músics Olga Morral, David Santamaria, Josep Noguera, Pep Lizandra i Ramon Elies, i el grup empordanès Quatre de tres.
Informa:ELNACIONAL:CAT (21-VIII-2021)

118 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: