ACUSEN EL GOVERN ESPANYOL DE BOICOTEJAR LA CONSELLERA ALSINA A MÈXIC

( LLUÍS BOU )

El diari mexicĂ  El Economista ha acusat les autoritats espanyoles de fer boicot a la consellera d’Afers Exteriors, Victòria Alsina, en la seva visita oficial al paĂ­s. Com ha avançat Vilaweb, el canal de televisiĂł del CongrĂŠs mexicĂ  va entrevistar Alsina, però no va transmetre l’emissiĂł i la va censurar.

El diari mexicĂ  explica el que va passar: “L’ordre va venir de molt, molt amunt”, se li va sentir dir a un assessor d’Ignacio Mier Velazco, lĂ­der dels diputats de Morena, i que exercia com a enllaç de diplomĂ tics espanyols i/o funcionaris mexicans”, indica. El partit Morena, conegut com a Moviment de RegeneraciĂł Nacional, ĂŠs el del president de Mèxic, AndrĂŠs Manuel LĂłpez Obrador.

Segons el rotatiu, el CongrĂŠs mexicĂ  va optar “per guardar la cinta en una llauna”. El resultat ĂŠs que la visita d’Alsina a la cambra legislativa mexicana va ser “surrealista” i “poc diplomĂ tica”, lamenta.

La pressiĂł contra la presència catalana al CongrĂŠs mexicĂ  no va acabar aquĂ­, i quan Alsina va comparèixer desprĂŠs a la comissiĂł d’Exteriors de la cambra hi van anar pocs diputats perquè “van rebre trucades i pressions perquè no s’hi presentessin”.

El senador de Junts Josep LluĂ­s Cleries ha presentat diverses preguntes al govern espanyol sobre aquesta visita, per intentar aclarir el que ha passat: “Li consta al govern espanyol que es va censurar l’entrevista a Alsina al canal del CongrĂŠs de Mèxic? Per què, segons el govern espanyol, Mèxic va censurar l’entrevista? La diplomĂ cia espanyola segueix treballant per boicotejar l’acciĂł exterior de la Generalitat?”, ha indicat.

El president LĂłpez Obrador mantĂŠ periòdicament polèmiques amb Espanya amb l’argument de la conquesta d’Amèrica, però tot indica que no vol anar mĂŠs enllĂ . Al mes de setembre va criticar les “elits” espanyoles, que amb la seva “arrogĂ ncia” i “Ă­nfules de superioritat”, continuen defensant que van arribar per “civilitzar” Mèxic, quan el que van portar va ser “la verola”.

“No estic culpant ningĂş, a veure, debatem i que ens ajudin tambĂŠ a Espanya i a altres parts, sobretot a Espanya, perquè encara els llibres de text els ensenyen que van venir a civilitzar-nos i nosaltres estimem molt, molt, molt el poble espanyol, un poble treballador, honest, un poble germĂ ”, va dir.

“Però això no tĂŠ a veure amb el poble espanyol sinĂł amb les elits que tenen una arrogĂ ncia, Ă­nfules de superioritat, no saben ser humils, però de totes maneres els respectem molt i que visca Espanya i que visca Mèxic”, va matisar.
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-XII-2021)

53 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: