ADA COLAU “NOMÉS” S’APUJA EL SOU UN 40%

Barcelona en ComĂş ha apujat un 40% el sou a l’alcaldessa, Ada Colau, i un 27% a tots els regidors. El partit entĂŠn que estar en primera lĂ­nia del govern comporta una sobrecĂ rrega de treball que perjudica la conciliaciĂł.

Segons ha avançat El PaĂ­s, els comuns han aprovat sumar un complement al sou de 2.200 euros mensuals nets que cobraven durant el mandat anterior, d’acord amb el codi ètic del partit. L’alcaldessa rebrĂ  900 euros mĂŠs al mes, un augment d’un 40%. Els regidors, 600 euros mĂŠs (+27%), i els comissionats, 300 (+13%).

Els complements no modifiquen el codi ètic, assenyala el partit, sinó que són una mesura pal¡liativa per compensar les llargues jornades de treball que comporta representar el govern.

Els salaris oficials els estipula l’Ajuntament. El de l’alcaldessa, per exemple, ĂŠs de 100.000 euros, però els comuns van decidir lliurar la diferència a un fons social del partit i aquest el donava, a travĂŠs d’un concurs, a organitzacions de la ciutat.

Els regidors i comissaris, principalment, han alertat que 2.200 euros no compensaven una dedicaciĂł de moltes hores diĂ ries de feina fora de casa. L’organitzaciĂł, explica al mateix mitjĂ  el portaveu del partit, Enric BĂ rcena, va fer una “diagnosi de gènere”, en què va constatar “incompliments flagrants en matèria de conciliaciĂł, amb jornades eternes, una sobrecĂ rrega de treball que impactava en la vida quotidiana”. A mĂŠs, la ComissiĂł de Seguiment del Codi Ètic va assenyalar “que es desatenien els punts sobre conciliació”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-7-2019)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: