ADEU AL 2021: JUNTS I ERC CONTINUEN SENSE UN FULL DE RUTA PER LA INDEPENDÈNCIA I LA CUP SE’N DESMARCA

“Aquest any hem après… que l’independentisme continua sense full de ruta compartit”.
Malgrat la reedició del Govern de coalició, ERC i Junts continuen sense acordar les línies mestres de la represa del procés mentre la CUP es distancia de l’executiu, com s’ha demostrat amb els pressupostos.

(ORIOL MARCH )

Quatre anys després del referèndum i la proclamació de la República, l’independentisme continua sense traçar un rumb compartit. ERC i Junts han reeditat el Govern de coalició, però la majoria del 52% obtinguda a les urnes a les eleccions del 14-F no ha servit per millorar l’articulació pràctica del moviment, com ha demostrat el desmarcatge de la CUP en la negociació dels pressupostos de la Generalitat. Les reunions setmanals d’entitats i partits, per ara, no han donat fruits, ni tampoc s’ha concretat la reformulació d’un Consell per la República que ja té en marxa la seva assemblea de representants.

En essència, la pugna estratègica s’expressa entre els partidaris del diàleg amb l’Estat i de la col·laboració amb el govern espanyol al Congrés dels Diputats (ERC) i els defensors de l’anomenada confrontació intel·ligent, capitanejada per Junts. La discrepància va cristal·litzar en la segona reunió de la taula de diàleg, de la qual el partit de Carles Puigdemont va ser exclòs perquè l’alineació que proposaven incloïa dirigents al marge del Govern. Res fa pensar que, de cara a la nova trobada prevista per aquest mes de gener, els dos socis de Govern s’asseguin cara a cara amb la Moncloa.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (30-XII-2021)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: