ADRIÀ CARRASCO TORNA A CASA DESPRÉS DE QUASI TRES ANYS D’EXILI: ” NO CREC EN LA JUSTÍCIA “

“L’Adri ja és a casa!”. Així s’acaba d’anunciar el final de l’exili d’Adrià Carrasco. No té ordre de detenció i el jove activista torna al seu poble després de gairebé tres anys d’exili a Brussel·les.

El jutjat de Granollers en qui actualment havia recaigut el cas ha arxivat la causa. Tot i que encara es pot recórrer, la instrucció judicial ha retirat l’ordre de crida i cerca i, per tant, la policia ja no pot detenir Adrià Carrasco si posa un peu a Catalunya.

El jutge ha argumentat que arxiva el cas perquè “no hi ha proves que acreditin el delicte”.

El mateix Adrià Carrasco ho acaba d’anunciar en una roda de premsa que s’ha fet davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on ha denunciat que el dret a l’autodeterminació “no és un delicte, és un dret”. Carrasco ha exigit “amnistia total” i “garantir el lliure retorn dels exiliats polítics i l’autodeterminació dels pobles”. “Exigim l’arxivament de tots els processos judicials oberts per causes polítiques i socials”, ha reclamat.

Durant la roda de premsa, on ha participat també el seu grup de suport, s’ha criticat la política repressora i tot el muntatge del cas, que recordem que acusava Adrià Carrasco d’un delicte de terrorisme i d’estar al capdavant dels CDR, juntament amb Tamara Carrasco.

Adrià Carrasco va fugir la mateixa nit del 10 d’abril del 2018 quan la Guàrdia Civil va presentar-se a casa seva enmig d’una operació antiterrorista ordenada per l’Audiència Nacional. Adrià Carrasco, igual que Tamara Carrasco, estava acusat de terrorisme, sedició i desordres públics.
“No crec en la justícia

“No parleu de justícia. No crec en la justícia”, ha dit Adrià Carrasco en el missatge que ha volgut llançar avui en la compareixença després que el seu cas s’hagi arxivat.

El cas ha passat fins per 10 instàncies judicials fins acabar a Granollers, a un jutjat de primera instància. L’Audiència Nacional va acabar retirant l’acusació de terrorisme i va rebaixar els càrrecs a desordres públics, 8 mesos després de l’operació policial, però no va retirar l’ordre de detenció. Amb l’arxivament del cas, Adrià Carrasco pot tornar a casa.

Per justificar la detenció i l’acusació, la policia va presentar tot tipus d’informes que avui el mateix Carrasco, mitjançant una carta que ha llegit el seu grup de suport ha qualificat com “un munt de palla per tapar la incompetència de l’Estat”. Adrià Carrasco ha dit que no creu en la justícia i que “de terrorisme sí que n’hi ha. Qui t’acusa és qui l’exerceix”.

“L’estratègia de la por no funciona, al contrari, ens feu més forts”, ha dit Adrià Carrasco en la carta que s’ha llegit durant la roda de premsa. “Les víctimes sou vosaltres que esteu atrapats per l’odi que us generen les vostres víctimes que pensen diferent”, ha dit Carrasco en el missatge que ha llançat avui. Un missatge que també ha tingut un record per a altres “víctimes de muntatges policials” que estan a l’exili, com el raper Valtònyc i Anna Gabriel, exdiputada de la CUP.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2021)

302 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: