ADVOCATS D’OSONA, TERRES DE L’EBRE I QUERELLANTS PER LA REPÚBLICA DEMANEN EL GOVERN INVESTIGAR EL 17-A

( QUICO SALLÉS )

Tres associacions d’advocats catalanes han reclamat al Govern que colli l’executiu espanyol per investigar una virtual relació entre els serveis d’intel·ligència estatals i els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Els lletrats fan la petició en base l’article 164 de l’Estatut, que regula i determina la “planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya”.

Segons ha pogut saber El Món, l’Associació d’Advocats d’Osona per la defensa dels Drets Humans, Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats i Querellants per la República han presentat un escrit conjunt dirigit a la presidència de la Generalitat arran de les declaracions del comissari jubilat José Manuel Villarejo, quan ara fa una setmana, a l’Audiència Nacional, va relacionar el CNI amb els atacs jihadistes.

Els lletrats reclamen al Govern perquè “actuï i requereixi al govern d’Espanya, que investigui la possible connexió entre el CNI espanyol i els atemptats terroristes del 17-A”. Així mateix, les tres entitats fan una “crida a la ciutadania perquè exercint el dret de petició que reconeix l’article 29 de la Constitució Espanyola actuï en igual sentit”. En tot cas, els juristes recorden a l’administració que té l’obligació d’encetar totes les accions pertinents per fer prevaler la competència de la Generalitat en seguretat pública.

En aquest sentit, les tres associacions critiquen la “inactivitat de l’administració” tant catalana com espanyola per no utilitzar les declaracions de Villarejo a l’Audiència Nacional per reclamar o obrir una investigació. De fet, retreu que els partits de Govern ho reclamin a les institucions europees i ho promoguin en els mateixos termes a l’Estat espanyol.
Obres iniciades! Habitat Migdia, la teva nova llar on gaudir pau i tranquil·litat Patrocinat per Habitat

De fet, avui mateix, la Mesa del Parlament s’ha dirigit a la fiscalia per tal que investigui les manifestacions de Villarejo. Així mateix, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat un acord aprovat aquest dimarts, a proposta del Departament de Justícia, motivat per les declaracions fetes per l’excomissari José Manuel Villarejo, que insta l’Estat espanyol a obrir una comissió d’investigació sobre els atemptats i la implicació de l’Estat.
Informa:ELMON.CAT (18-1-2022)

79 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: