AGRESSIONS A LA LLENGUA: JOEL JOAN, TONI SOLER I PILAR RAHOLA LA DEFENSEN

Joel Joan es va incorporar a Twitter fa vuit anys. En aquest temps, ha aconseguit que el segueixin ja més de 75.000 persones. Totes elles comproven com, tuit rera tuit, l’actor i director defensa ferventment tot allò en el que creu: la seva professió, la seva gent i el seu país. El protagonista d’El Crack també ho és a l’hora de posar a lloc els ultres i tot aquell que odiï qualsevol cosa que vingui de Catalunya. Per exemple, la llengua.

@JoelJoanJuve

Joan ha celebrat la seva xifra de followers amb un recordatori implacable. Una proposta reptadora a tots aquells que el segueixin: que continuïn fent com ell fa, escriure i expressar tot allò que senten en la nostra llengua, que el català continuï esdevenint no només un vehicle per comunicar-se, sinó una forma de deixar clar a l’unionisme més bel·ligerant que aquesta va ser, és i serà la nostra llengua.

Joel Joan
@JoelJoanJuve
Més de 75.000 seguidors i piulant en català. Res com la llengua els fa rabiar tant. Utilitzeu-la. Que suprin odi disfressat de cosmopolitisme de pa sucat amb oli. No coli.

TONI SOLER CONTRA PAULA GONU

Nova lliçó de la pèssima utilitat de determinades figures de les xarxes socials, coneguts i conegudes com influencers. Cada cop és més complicat trobar-ne un o una de bona. La catalana Paula Gonu acaba de fer un ‘gran favor’ a la llengua catalana, demostrant una frivolitat i un menyspreu per la cultura de la seva terra com per fer-s’ho mirar. Malauradament, però, tot apunta a que té tota la intenció: per a ella, els catalanoparlants són pobre gent de poble, mentre que els cosmopolites megaxaxipirulis són els que fan servir el castellà a totes hores, i deixen anar alguna paraula del ‘dialecte’ per fer-se els graciosets.

Gonu responia a la piulada d’una valenciana amb la que comparteix una sensibilitat penosa per les llengües cooficials, que només formen part del folklore. “Valencian culture es estar hablando castellano y siempre decir Bona nit”. Ara bé, la Paula la superava, en nombre de seguidors, i també d’ignorància i manca de respecte. “Catalan culture lo mismo y también “deu” cuando te vas”. Així demostra la influencer com entén Catalunya, com a una colònia. Ha rebut i de valent, com per exemple, per part de Toni Soler: “Catalan inculture. Deus portar confinada més temps que els altres”

Paula Gonu
✔
@paulagonu
Catalan culture lo mismo y también “deu” cuando te vas https://twitter.com/meralien51/status/1255306626334175233 …

@soler_toni
Catalan inculture, voldràs dir. Deus portar confinada més temps que els altres. https://twitter.com/paulagonu/status/1255619367188004869 …

Paula Gonu
✔
@paulagonu
Catalan culture lo mismo y también “deu” cuando te vas https://twitter.com/meralien51/status/1255306626334175233 …

RAHOLA I BADALONA

Catalunya capital Badalona. Aquest confinament l’única ciutat del país que ha estat notícia política és la quarta. Els badalonins assisteixen atònits a un ball d’alcaldables quan encara no ha marxat la mala olor del seu exbatlle Àlex Pastor i el seu incident vergonyós a un control d’alcoholèmia dels mossos a Barcelona, desconfinat i borratxo.

En aquesta ciutat sense alcalde escollit pel Ple, la Policia Municipal ha decidit que els badalonins catalanoparlants són de segona categoria. I han difós un vídeo que només s’adreça als que parlen castellà o àrab:

G. Urbana Badalona
@Badalona_GUB
Us recordem que aquest any la celebració del Ramadà s’ha d’ajustar a les limitacions de mobilitat de l’estat d’alarma. La @badalona_gub resta a la vostra disposició per informar-vos sobre qualsevol dubte per poder celebrar-ho amb seguretat.

15 personas están hablando de esto
Dos agents de la Guàrdia Urbana de Badalona fan advertiments als ciutadans pel Ramadà. Només en una llengua oficial, el castellà, i aprofiten que un agent parla àrab per fer servir aquest altre idioma amb bon criteri. Tot molt políticament correcte excepte que el català queda marginat. Pilar Rahola, empadronada a Badalona una pila d’anys, està tipa:

Pilar Rahola
✔
@RaholaOficial
En castellà I en àrab.
En català?
De qué me habla?https://twitter.com/albertdmcat/status/1255773343447425024?s=20 …

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-5-2020)

610 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: