AÏLLAR PUIGDEMONT, L’OPERACIÓ DE L’ESTAT

 

” Aïllar Puigdemont”

“Com que soc gat vell, començo a pensar que sí, que algú ja tenia clar que, si sortia elegit, tindria immunitat”

Ni ho dissimulen. Just l’endemà de les eleccions generals (no fos cas que si la decisió s’hagués anunciat abans hagués influït en el resultat), la Junta Electoral Central, que aviat serà més sagrada que la sagrada Constitució, va anunciar ahir que Puigdemont, Comín i Ponsatí no poden formar part de la candidatura de JxCat en les europees. Una vergonya. Una decisió presa a corre-cuita, amb discrepàncies internes a la mateixa Junta Electoral (el president i el vicepresident van emetre un vot particular a favor que s’hi poguessin presentar!) i que només persegueix un objectiu: aïllar Puigdemont. I si per això han de trencar tota la coherència anterior (bé que van deixar presentar al Senat Lluís Puig, també a l’exili, i bé que van deixar presentar a les eleccions els presos polítics), doncs això, la trenquen. No el van poder aïllar el 21-D, s’han esperat als resultats del 28-A i, en comprovar que encara en surt viu, és la Junta Electoral qui l’aparta i no pas els electors. Turquia style, deia ahir Boye.

Vergonya és poc. L’operació Puigdemont (que és una manera de dir “apartar Puigdemont”) no és pas nova. L’unionisme i els mitjans de comunicació espanyols (i alguns de catalans) ja fa temps que la practiquen, però fins ara ell n’ha sortit sempre indemne. Ni aquests ni els seus adversaris polítics (ni els d’allà ni els d’aquí) se n’han sortit. I ara, vist que ja s’hi val tot i que a Europa no volien cap eurodiputat díscol, la JEC l’invalida com a candidat (i, de retruc, és clar, Comín i Ponsatí). Com que ja soc gat vell i n’he vist de tots colors, començo a pensar que sí, que algú ja tenia clar que si Puigdemont era elegit en les eleccions europees tindria immunitat, faria de gota malaia des del Parlament Europeu, i que això seria molt incòmode per a molts.

Diguin-me malpensat, però ni el moment ni les formes em convenceran del contrari. Li ho comuniquen quatre hores abans de tancar les llistes, l’amenacen d’invalidar tota la candidatura si no presenten tres noms per substituir-los i la JEC diu que tot plegat ja ho argumentaran més endavant. Si això no és una operació per aïllar Puigdemont en tota regla, ja em diran què és. I alguns silencis ho avalen.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (30-4-2019)

 

492 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: