AIXEQUEN EL CONFINAMENT DE TAMARA CARRASCO A VILADECANS

El jutjat d’instrucci√≥ 24 de Barcelona, que ha instru√Įt la causa contra Tamara Carrasco, la membre dels CDR investigada per desordres p√ļblics, ha aixecat el seu confinament a Viladecans, al Baix Llobregat, dictat per l’Audi√®ncia Nacional.

Salellas advocats ha fet p√ļblic l’escrit de l’aixecament de la mesura cautelar.

I seguim fent passes, ara el Jutjat d’Instrucci√≥ de Barcelona aixeca el confinament a Viladecans de @TamaraVila83 despr√©s de m√©s d’un any d’excepcionalitat jur√≠dica injustificada. pic.twitter.com/nORgCDEanY
‚ÄĒ salellas advocats (@salellasadv) 28 de mayo de 2019

Carrasco finalment no va ser acusada de terrorisme, delicte que en un principi se li imputava, i per aix√≤ el jutjat considera ara “desproporcionada” la mesura cautelar imposada en el seu dia. Aquesta li ha impedit durant un any i un mes sortir del seu municipi, si no era amb permisos puntuals sol¬∑licitats expressament o per anar a treballar.

El jutjat al¬∑lega que “ha desaparegut la causa que en el seu moment l’havia pogut motivar”, que ha derivat en un presumpte delicte de desordres p√ļblics. L’activista ha recuperat aquest dimarts, per tant, la seva llibertat de despla√ßament.

El seu advocat, Benet Salellas, va demanar l’aixecament el 10 de maig. El seu argument era el mateix que recull la decisi√≥ del jutge, que la mesura cautelar no era proporcional al context actual.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha celebrat l’aixecament del confinament de Carrasco per√≤ ha alertat que “l’alegria d’aquest moment” no anul¬∑li mai la “injust√≠cia” de la qual Carrasco ha estat v√≠ctima.

Endavant @TamaraVila83. Que l’alegria d’aquest moment no ens faci oblidar mai la injust√≠cia vergonyosa de qu√® has estat v√≠ctima. Una abra√ßada!!
‚ÄĒ Carles Puigdemont (@KRLS) 28 de maig de 2019

La membre dels CDR est√† acusada, segons el jutjat d’instrucci√≥, per l’enviament d’un √†udio als seus contactes en qu√® donava detalls de la convocat√≤ria d’una vaga general indefinida arran de la detenci√≥ del president Carles Puigdemont.

La mobilitzaci√≥ es va materialitzar amb talls de carreteres i l’aixecament de les barreres en alguns peatges per Setmana Santa.

La √ļltima gran manifestaci√≥ de suport a Carrasco va ser el 10 d’abril a Viladecans, quan feia un any del seu confinament i del de l’activista exiliat a B√®lgica Adri√† Carrasco.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-5-2019)

362 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: