AIXÍ ES VAN INFILTRAR POLICIES ESPANYOLS EN LES CONCENTRACIONS DEL CDR

Dissabte a la nit, un grup d’encaputxats va sortir d’un supermercat del carrer AragĂł i va entrar corrent dins les furgonetes del CNP. Portaven un detingut emmanillat.

La sortida del supermercat es va gravar en vĂ­deo i prĂ cticament s’ha fet viral. PerĂČ, quĂš hi ha darrere aquestes imatges?

La policia espanyola admet a ElNacional.cat que tenen agents de paisĂ , policia secreta, entre els manifestants. SĂłn agents del CNP que s’infiltren en manifestacions per poder detectar els que provoquen aldarulls i poder-los detenir. Es vesteixen per a cada ocasiĂł. Per tant, aquests dies a Barcelona van amb l’estĂštica dels manifestants i porten jerseis amb caputxa.

Dissabte a la nit, durant els incidents al centre de Barcelona, un grup d’aquests agents va perseguir un dels manifestants que, segons fonts policials, “estava actuant de manera violenta”. El van detenir a la porta d’un supermercat del carrer AragĂł. Va ser allĂ  on van detectar que se’ls acostava un grup de CDR. “Es van avisar per Whatsapp”, diuen les mateixes fonts. I va ser quan es van refugiar dins el supermercat.

Dins, amb el detingut ja emmanillat, van fer abaixar la persiana als dependents de l’establiment i van demanar reforços al CNP. Al cap d’uns minuts, van arribar diverses furgonetes que es van endur el detingut i els mateixos agents secrets. Aquesta sortida Ă©s la que reflecteixen les imatges, que van disparar les alarmes sobre els infiltrats policials.

El detingut el van portar directament a dependĂšncies policials i desprĂ©s al jutge. En el transcurs de fer les diligĂšncies que han d’aportar al jutge i per poder argumentar quĂš feien amb el detingut dins un supermercat i acreditar que el van detenir al carrer i posteriorment el van entrar a l’establiment, la policia ha demanat les imatges del supermercat. PerĂČ les cĂ meres interiors no van gravar l’escena. O almenys aixĂČ Ă©s el que han dit els propietaris de l’establiment a la policia. Fonts del CNP asseguren que demanar les imatges Ă©s un trĂ mit habitual que es fa en aquest tipus de diligĂšncies per acreditar quĂš van fer amb l’arrestat des del primer moment de la detenciĂł.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-10-2019)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: