Després d’haver-se reunit amb Felipe VI a Palma, Sánchez ha explicat que es reuniria només amb els tres grans partits espanyols, ‘que són els que realment tenen la clau’ per a fer-lo president: Podem, PP i Ciutadans. Tanmateix, aquests últims dies s’ha reunit amb Mónica Oltra i Joan Baldoví per cercar el suport de Compromís –que només té un diputat– i també amb representants del PNB.

A més, Sánchez insisteix que vol configurar un govern ‘que no depengui dels independentistes’ i diu que manté l’esperança de poder-ho fer. Per això, insisteix a fer una crida a la ‘responsabilitat’ no solament de Podem sinó també de Ciutadans i PP per a no portar l’estat a unes altres eleccions. Sobre el possible govern de coalició amb Podem, diu que és una via enterrada per la desconfiança ‘recíproca’ amb el partit de Pablo Iglesias.

Informa:VILAWEB.CAT (7-8-2019)

N.de la R.

Res de nou, tot molt lògic.I encara hi ha “papanates” catalans que confien en el diàleg amb Espanya.MAI DELS MAIS no hi haurà un diàleg constructiu.Sánchez pactarà amb tothom abans que amb els independentistes catalans.Els diputats catalans no pinten res a Madrid. Fan falta més evidències? Altra cosa és que es vulgui pactar un Gobierno per tirar endavant el dia a dia, prou necessari de totes totes. Que el llegir no ens faci perdre l’escriure. Els catalans només ens en sortirem si som capaços de plantar-nos.I això tindrà un preu, segurament gran. Però mai no  hem de deixar enredar-nos per cadiraires, covards i mentiders. Qualsevol partit que es cregui que hi pot haver diàleg amb Espanya sobre l’autodeterminació i/o independència ens està enganyant i, per tant, cal esborrar-lo de les llistes electorals. No importa si votem partits que ara podrien consderar-se marginals. Val més la dignitat que tota aquesta parafernàlia baladrera que només serveix per desmotivar-nos. Compta, doncs, amb els enemics pràctics de l’interior.Que poden ser els pitjors i els millor aliats de Sánchez que vol deixar podrir el tema de Catalunya, com si no existís