ALBIOL: LA RECUPERACIÓ DE LA ” NORMALITAT ” A BADALONA

( RAMON SERRA, editor)

Entra per escoltar l’audio 🎧


La notícia del dia, si és que alguna vegada ens podem oblidar de la Covid-19 ni que sigui per uns minuts, és que Albiol ha tornar a l’alcaldia de Badalona per les diferències entre el PSC i Guanyem Badalona.Un cop més les discrepàncies entre les esquerres acostumen a deixar una autopista a la dreta que mai no desaprofita.
D’altra banda, de fora estant es fa difícil esbrinar les relacions personals existents entre els diferents grups i persones.Ja sabem que tants caps tants barrets.I tampoc no caldria estranyar-se que el PSC (PSOE) preferís deixar l’alcaldia a mans de la dreta espanyola abans que a la independentista Sabater.”Antes roja que rota” com es deia abans.I ara podria ser:” antes de derechas y fascista que independentista” .Aquesta pot ser la lletra petita de la situació.Tot és possible. Però fins i tot en aquest cas no podem oblidar que Albiol torna a l’alcaldia perquè va ser la candidatura més votada en les darreres eleccions,talment como en les anteriors.

Deixant de banda, donçs, aquest poti poti d’interessos personals i de partit el fet és que Albiol era el més votat pel poble ja en aquesta legislatura amb un alcalde socialista tot just defenestrat fa unes setmanes per comportament incívic.
Aleshores, és Badalona una ciutat fatxa, del PP? Si mirem els resultats de les eleccions autonòmiques i espanyoles els fets ho desmenteixen. Per tant, tots els partits dits d’esquerres farien bé de fer una anàlisi de la situació. Badalona vota Albiol perquè vol ordre i seguretat.Segurament Albiol l’implanta d’una forma poc democràtica, en ocasions com si fos un xèrif de “l’Oeste”.La realitat és que molta gent de Badalona està tipa que la ciutat sigui un dormitori de Barcelona i un niu de delinqüència, sobretot a mans d’estrangers gairebé sempre en situacions irregulars. I que no ho vulgui veure és que és un cec o un fanàtic.

Acusar contínuament de fatxes les persones o grups que volen regular la immigració no solament no arregla res sinó a sobre fa malbé la convivència entre la gent d’aquí.Justament la forma més normal d’evitar el racisme és afavorir una immigració regualada. Cert que no hi ha una solució màgica.Però faríem bé que Catalunya deixés de ser una terra d’afartapobres…amb els cabals públics, naturalment. Això és proposar feixisme o tenir dos dits de seny ?
Ara vindrà una època terrible i segur que els problemes d’ordre públic i la delinqüencia florirà arreu, possiblement més en ciutats com Badalona.Si ja serà difícil tenir un trebals per a la gent d’aquí o amb els papers en regla, imagineu-vos l’esclat de violència que es pot produir amb gent sense ofici ni benefici i moltes vegades sense domicili maldant pels carrers a tothora.
Posaré un exemple més clar, encara. Catalunya presumeix de tenir un sistema sanitari dels més avançats d’Europa. Magnífic.I també presumeix de ser segurament el sistema que cobreix de franc les necessitats de pràcticament tothom. Ni França ni Alemanya no arriben a tant. Està bé ser solidaris, no hi estic pas en contra, però de veritat hem d’arribar tan lluny?.El problema, com diria Josep Pla és qui paga les misses. Les “disbauxes” catalanes en sanitat queden prou evidents ara mateix. No cal caure en demagògies. El sistema ja tenia 5.000 milions de dèficit abans de l’epidèmia.Però actuar amb més generositat que França o Alemanya no té ni cap ni peus.I més sense ser Estat.I més quan l’Estat ens pispa si fa no fa uns 16.000 milions anuals.

Alguns s’han cregut allò que diu l’himne de la Internacional Socialista en el sentit que “la Terra és la pàtria dels humans”.D’acord.Llàstima que aquesta Terra està dividida en més de 200 Estats i com diu el refrany “cada terra fa sa guerra i com podria dir també el refrany:a la taula d’en Bernat que no té Estat no hi és convidat”.Vet aquí una part important de la mare dels ous
(12-5-2020)

544 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: