ALÇA MANELA! L’ENDEMÀ DE LA BOTA D’OR, MESSI CITAT A L’AUDIÈNCIA NACIONAL

La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón ha decidit cridar a declarar Federico Rettori, un suposat col·laborador de la Fundació Leo Messi, que va denunciar el jugador del Barça, ​​el seu pare, Jorge Horacio, i el seu germà Rodrigo per delictes comptables contra la Hisenda Pública, estafa i blanqueig.

Coincidència o no, el cas es reobre just el dia després que el futbolista del Barça triomfés a París, aconseguint la sisena Pilota d’Or, i quan fa poc més d’un mes la mateixa Audiència Nacional ja havia arxivat la causa. Segons han informat fonts jurídiques, Tardón, que encara no ha fixat data per a la citació, ha adoptat aquesta decisió a petició del fiscal després d’admetre parcialment el recurs de reforma.

La titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional va decidir arxivar aquesta denúncia a finals de setembre en considerar que la major part dels fets que en ella es relataven no estan corroborats per “un sol element personal ni directe”, ja que tenien “el seu origen en una o més notícies periodístiques de diversa índole”. Segons la magistrada, la denúncia elevava les informacions en què se sustenta “a la categoria de certs i incontrovertibles els fets que es descriuen”, relatius a la constitució i el funcionament de la Fundació Leo Messi.

Rettori assegura que els denunciats, entre els quals també figuren l’Agencia Social Team i el fundador de la mateixa, Alejandro Rebosio, li van fer “l’oferiment” d'”ajudar a la seva associació a proporcionar-li a ell una feina, promeses que, segons refereix, mai van arribar a complir-se”.

“Un cop constatada suficientment la inexistència d’indicis racionals de criminalitat”, la magistrada va acordar decretar el sobreseïment “sense que hi hagi lloc a la pràctica de cap diligència d’investigació, que suposaria una dilació indeguda en dictar una resolució d’arxiu” i “una vulneració dels drets dels denunciats”.

Ara, però, el cas continua obert i la jutge vol escoltar el denunciant abans de dictar sentència.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-12-2019)

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: