Zaklin Nastic@ZaklinNastic

Am 23.06. soll im Rahmen der auf einem span. Marineschiff eine nat. Zeremonie abgehalten werden. Gemeinsam haben wir hierzu einen offenen Protest-Brief verfasst. Ja zu friedlicher und Nein zum . http://www.zaklinnastic.de/offener-brief-zu-spanischen-nationalismus-auf-der-kieler-woche/?preview=true …

Offener Brief zu spanischen Nationalismus auf der Kieler Woche – Zaklin Nastic (MdB) DIE LINKE.

Offener Brief an -die Abgeordnetendes Landtags Schleswig-Holstein -Ulf K√§mpfer, Oberb√ľrgermeister der Stadt Kiel -Philipp Dornberger, Kieler-Woche-B√ľro, Landeshauptstadt Kiel Kiel, den 19. Juni 2019…

zaklinnastic.de

Els pol√≠tics i intel¬∑lectuals alemanys que signen la carta comencen manifestant el seu desacord amb la celebraci√≥ de l’acte i acusen Espanya d'”abusar” de l’hospitalitat alemanya. Els signants asseguren que estan a favor de que la festa de Kieler Woche convidi vaixells estrangers al seu port, ara b√©,¬†consideren que el fet que Espanya aprofiti per “organitzar una cerim√≤nia nacionalista en qu√® els nostres civils jurin la bandera espanyola al nostre port i a la nostra ciutat, contradiu amb for√ßa la idea de la festa”.

Els signant aprofiten per recordar a les personalitats de Kiel que “cap govern espanyol ha condemnat els crims del franquisme” i subratllen que “el dictador espanyol Francisco Franco era un aliat de Hitler i els nazis”.

Tot i que els signants admeten que ells no poden dir a un pa√≠s com ha de gestionar el seu passat feixista, tenen clar que han de garantir que “les cerim√≤nies de juraments nacionalistes de dretes no es celebrin a Kiel i menys en el marc de la Kieler Woche”. Per aquests motius demanen a les autoritats de la ciutat que informin al capit√† de la nau espanyola que el jurament¬†no es pot celebrar¬†en el marc de la festa.

Entre els ide√≤legs del manifest hi ha dirigents i alts c√†rrecs del partit alemany Die Linke, professors universitaris del pa√≠s, dirigents del SPD (Partit Socialdem√≤crata d’Alemanya) i alguns catalans vinculats amb Alemanya.

Informa:ELNACIONAL.CAT (23-6-2019)