Zaklin Nastic@ZaklinNastic

Am 23.06. soll im Rahmen der auf einem span. Marineschiff eine nat. Zeremonie abgehalten werden. Gemeinsam haben wir hierzu einen offenen Protest-Brief verfasst. Ja zu friedlicher und Nein zum . http://www.zaklinnastic.de/offener-brief-zu-spanischen-nationalismus-auf-der-kieler-woche/?preview=true …

Offener Brief zu spanischen Nationalismus auf der Kieler Woche – Zaklin Nastic (MdB) DIE LINKE.

Offener Brief an -die Abgeordnetendes Landtags Schleswig-Holstein -Ulf Kämpfer, Oberbürgermeister der Stadt Kiel -Philipp Dornberger, Kieler-Woche-Büro, Landeshauptstadt Kiel Kiel, den 19. Juni 2019…

zaklinnastic.de

Els polítics i intel·lectuals alemanys que signen la carta comencen manifestant el seu desacord amb la celebració de l’acte i acusen Espanya d'”abusar” de l’hospitalitat alemanya. Els signants asseguren que estan a favor de que la festa de Kieler Woche convidi vaixells estrangers al seu port, ara bé, consideren que el fet que Espanya aprofiti per “organitzar una cerimònia nacionalista en què els nostres civils jurin la bandera espanyola al nostre port i a la nostra ciutat, contradiu amb força la idea de la festa”.

Els signant aprofiten per recordar a les personalitats de Kiel que “cap govern espanyol ha condemnat els crims del franquisme” i subratllen que “el dictador espanyol Francisco Franco era un aliat de Hitler i els nazis”.

Tot i que els signants admeten que ells no poden dir a un país com ha de gestionar el seu passat feixista, tenen clar que han de garantir que “les cerimònies de juraments nacionalistes de dretes no es celebrin a Kiel i menys en el marc de la Kieler Woche”. Per aquests motius demanen a les autoritats de la ciutat que informin al capità de la nau espanyola que el jurament no es pot celebrar en el marc de la festa.

Entre els ideòlegs del manifest hi ha dirigents i alts càrrecs del partit alemany Die Linke, professors universitaris del país, dirigents del SPD (Partit Socialdemòcrata d’Alemanya) i alguns catalans vinculats amb Alemanya.

Informa:ELNACIONAL.CAT (23-6-2019)