ALERTA POLICIAL: LES INSTITUCIONS DE L’ESTAT ESTAN EN PERILL A CATALUNYA

La UniĂł Federal de la Policia espanyola (UFP) denuncien “passivitat” del govern espanyol davant dels incidents a la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana: “Les institucions de l’Estat estan en perill a Catalunya”.

La UFP en un comunicat han carregat contra l’executiu de Pedro SĂĄnchez i amb mĂŠs contundència cap al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui acusen de consentir els atacs a la comissaria i voler vendre-ho com un fet aĂŻllat: “Marlaska ha mantingut una actitud polĂ­ticament covarda”.

“És necessari la reacciĂł contundent del govern espanyol”, apunten els policies espanyols. La uniĂł de policies es pregunten irònicament: “Que serĂ  el segĂźent, que deixem sense resistir que prenguin la prefectura?”. En el comunicat fan la rabiola i es lamenten que no els deixen actuar: “Vam haver de suportar estoicament els atacs sense rebre l’ordre de respondre”

“Aquest no ĂŠs un atac a la Policia, ĂŠs un atac a la democrĂ cia…, i el Govern i el seu ministre de l’Interior sĂłn els mĂ xims responsables d’aquesta situaciĂł. A ells exigirem responsabilitats, perquè estĂ  en joc la democrĂ cia i l’Estat de Dret a Catalunya i, per tant, a Espanya”, adverteixen.

DesprÊs de la manifestació de la Diada uns pocs manifestants convocats pels CDR es van concentrar davant de la comissaria del CNP i es van produir corredisses i alguns xocs policials. El balanç final van ser dos detinguts acusats de llençar objectes a la façana de la prefectura.

Davant de la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana els manifestants dels CDR es van enfrontar a la policia que custodiava la comissaria.

Centenars de persones van cridar “fora les forces d’ocupaciĂł” i van llençar papers de vĂ ter als policies que vigilaven. Arran d’això, i de mica en mica, l’escalada va anar a l’alça i la Brigada Mòbil dels Mossos van empaitar els manifestants creant corredisses i enfrontaments pels carrers de Ciutat Vella.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-IX-2021)

198 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: