ALG√ö FA ALGUNA COSA AL PARLAMENT? VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!

“Alg√ļ fa alguna cosa?”.
“Pol√≠ticament, el cas Juvill√† s’assemblar√† molt al cas Quim Torra. Cap a casa per una microdesobedi√®ncia, que √©s el que fa m√©s mal”.
(SALVADOR COT )
Retirar-li l’escó a un diputat per tenir un llaç groc al seu despatx municipal és una vergonya. I més si es fa per la via administrativa, que hi afegeix un grau d’humiliació política. Sí, però el fet és que aquest divendres els funcionaris del Parlament executaran, amb fredor burocràtica, la substitució del diputat cupaire i, en aquell precís moment, tots els cops al pit, tots els juraments de dignitat política i totes les proclames d’ofensa nacional es convertiran en una diversió més per entretenir les hores prèvies als llargs caps de setmana dels despatxos madrilenys.

Pau Juvill√† no ser√† el casus belli que far√† esclatar la desobedi√®ncia final. Podria ser-ho, per√≤ ni els partits, ni el Govern, ni les entitats civils ni el propi Parlament no travessaran la ratlla. No ho faran perqu√® no ho veuen possible -o perqu√® els fa por, o perqu√® viuen massa b√©, o pel que sigui‚Ķ cadasc√ļ sabr√† les seves raons- per√≤ el fet √©s que, pol√≠ticament, el cas Juvill√† s‚Äôassemblar√† molt al cas Quim Torra. Cap a casa per una microdesobedi√®ncia, que √©s el que fa m√©s mal.

I arribats aqu√≠, pregunto. Qu√® est√† fent l‚Äôindependentisme, de deb√≤, per recuperar la iniciativa que es va perdre l‚Äôendem√† del 3 d‚Äôoctubre de 2017? Qui est√† treballant qu√®? Feina concreta, em refereixo. Perqu√® em temo que ning√ļ no est√† en la batalla social, disputant l‚Äôhegemonia sindical i patronal. Alg√ļ es planteja que l‚Äôany que ve hi ha eleccions a les 13 cambres de comer√ß catalanes? Qui lluita les entitats? No s√© si ens podem permetre fins a la nit dels temps que als advocats de Barcelona els representi una entitat que s‚Äôha convertit en la punta de llan√ßa i la pedrera de l‚Äôunionisme a Catalunya.

M√©s encara. Alg√ļ pensa recuperar la pres√®ncia internacional de l‚Äôindependentisme catal√†? Com s‚Äôaprofiten, institucionalment, els √®xits de judicials a l‚Äôespai europeu? Catalunya, com a actor, ha emmudit de sobte. I, per cert, ha de durar gaire la broma dels Jocs i el senyor aquest de Saragossa?
¬°Obras iniciadas! Habitat Migdia, tu nuevo hogar donde disfrutar de paz y tranquilidad Patrocinado por Habitat

En fi, tota la solidaritat -i l‚Äôafecte- cap al diputat Juvill√†. La r√†bia, si es vol. Per√≤ el teatre comen√ßa a fer-se insuportable, sobretot perqu√® algun dia haurem de jugar l‚Äô√ļnica carta forta que tenim. Vergonya, cavallers, vergonya. I si us plau, que ens cridin quan calgui defensar el Parlament.
Informa:ELMON.CAT (3-2-2022)

73 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: