ALMENYS 122 CASOS DE “VIOLÈNCIA POLICIAL ” EN SIS DIES D’ALDARULLS

Diversos col·lectius de drets humans i civils han recollit de moment un total de 122 casos de “violència policial” durant els aldarulls de la darrera setmana per la sentència del judici al procés. Per això, han demanat responsabilitat als cossos policials, revisió dels protocols, investigacions judicials i la prohibició tant de les pilotes de goma com els projectils de foam, així com la identificació clara i entenedora per davant i per darrere de tots els agents policials.

El dispositiu SomDefensores està format pel centre de drets humans Irídia, la cooperativa d’advocats Iacta, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta-Novact, Stop Bales de Goma i la Fede, que agrupa entitats de justícia global.

La immensa majoria de casos comptabilitzats són de la ciutat de Barcelona i l’aeroport del Prat i el 60% són per actuacions dels Mossos d’Esquadra. Dels 21 casos ja atesos amb psicòleg i advocat, 15 són per cops de porra al cap: set de Mossos, quatre de Policia Nacional i quatre d’origen desconegut.
D’altra banda se sap que, pel cap baix, hi ha 31 detinguts, dels quals dos feixites per apallissar un independentista.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-10-2019)

194 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: