ALMENYS 15 DETINGUTS EN INCIDENTS A BCN A LA CONCENTRACI√ď DELS CDR

Almenys 15 persones han sigut detingudes aquest dijous durant els incidents a Barcelona despr√©s de la concentraci√≥ a la pla√ßa Sant Jaume pel tercer aniversari de l’1 d’octubre. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, han detingut 15 persones per llan√ßament d’ampolles de vidre i desordres al centre de la ciutat, i un agent ha resultat ferit.

Despr√©s d’una hora concentrats pac√≠ficament a la pla√ßa, els centenars de manifestants convocats pel CDR del Barcelon√®s han enfilat cap a Via Laietana, on s’han aturat davant una Prefectura del Cos de Policia Nacional rodejada tamb√© per agents dels Mossos. Tot i els moments de tensi√≥ amb la policia, l’ambient ha sigut majorit√†riament tranquil i no hi ha hagut els primers enfrontaments fins que els concentrats han arribat a pla√ßa Catalunya. All√† han utilitzat alguns contenidors per construir barricades enceses i els agents antiavalots han carregat per dispersar els manifestants.


Barricades i càrregues al centre de Barcelona

Des de primera hora de la tarda, els Mossos d’Esquadra i la Gu√†rdia Urbana s’han desplegat al voltant del Palau de la Generalitat per la concentraci√≥ convocada pels CDR, i els agents han vigilat els diferents accessos a la pla√ßa. Centenars de persones s’han concentrat a les vuit del vespre convocades pel CDR del Barcelon√®s per “recordar als partits que vam votar i vam guanyar”. Amb pancartes on es podien veure les cares d’alguns dels diputats al Parlament de Catalunya, els concentrats han criticat que els pol√≠tics no estiguin complint amb el mandat de l’1 d’octubre i han enc√©s diverses bengales davant un Palau de la Generalitat blindat amb furgonetes i agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Una hora despr√©s d’estar concentrats, els manifestants s’han dirigit a la Prefectura de la policia espanyola de Via Laietana. All√†, diverses unitats del cos de Mossos d’Esquadra han refor√ßat el desplegament al voltant de l’edifici juntament amb agents de la policia espanyola. Alguns manifestants han llen√ßat objectes als agents i han cremat una bandera espanyola, per√≤ la tensi√≥ no ha desembocat a m√©s fins que han comen√ßat a construir barricades amb contenidors a pla√ßa Catalunya i els agents han carregat per dispersar els manifestants.

La policia ha fet servir projectils de foam i la t√®cnica del carrusel per dissuadir els concentrats, que s’han separat i dispersat per diversos carrers de Ciutat Vella. El districte del centre de Barcelona s’ha convertit en un escenari de persecucions policials i almenys 15 persones han sigut detingudes.

Almenys una altra persona detinguda a Girona
Aquest dijous tamb√© s’han celebrat altres concentracions i manifestacions arreu del territori. A Girona, les reivindicacions s’han produ√Įt amb incidents amb la policia i han acabat amb una persona detinguda.

Informa:ELNACIONAL.CAT (2-10-2020)

149 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: