AMB NOCTURNITAT: COLAU FA DESALLOTJAR L’ACAMPADA DE LA UNIVERSITAT

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat cap a la una de la matinada d’aquest dimecres les tendes de plaça Universitat després de 20 dies d’acampada en una protesta que va començar després de fer-se pública la sentència de l’1-O. L’operació ha acabat amb dos detingut per atemptat a l’autoritat.

Un fort dispositiu policial format per una vintena de furgonetes del cos de seguretat local ha irromput a aquella hora a la zona i ha ordenat el desallotjament. La policia ha protagonitzat alguna càrrega contra els concentrats en els punts on es resistien més, però finalment s’ha fet marxar tothom. El desallotjament arriba quatre dies després que els Mossos d’Esquadra identifiquessin les 117 persones que hi havia en aquell moment, i que en detinguessin una per una ordre judicial pendent.

La vintena de furgonetes de la Guàrdia Urbana han tallat la Gran Via a l’altura del carrer Aribau i els agents han començat a desmuntar el campament, retirant el material que els barrava el pas fins a les tendes i posteriorment aquestes instal·lacions. Alguns dels acampats han recriminat als agents que no els deixessin agafar les seves pertinences.

Hi ha hagut també algunes escHi ha enes de tensió acompanyades de càrregues dels antiavalots de la Guàrdia Urbana quan alguns dels concentrats a la plaça Universitat han mostrat resistència a complir les ordres de marxar que els donaven els agents. En aquest escenari hi ha hagut alguna identificació. En un quart d’hora, però, la plaça ha estat desallotjada i els serveis de neteja han començat a recollir tot el que quedava a la zona.

20 dies de protesta
Cal recordar que la protesta que inicialment va començar com un rebuig a les condemnes als líders independentistes va anar ampliant els objectius en els primers dies de l’assentament i va agafar també un caire de reivindicació social. Durant aquelles primeres jornades la ciutadania va acollir amb bons ulls la iniciativa i els acampats van rebre nombroses col·laboracions en forma de menjar, de mobiliari o fins i tot de diners.

Posteriorment hi ha hagut episodis que han enfosquit la protesta com l’aparició de tanques i d’un lavabo portàtil que havien estat sostretes d’una obra pròxima i, sobretot, la denúncia d’una de les participants a la protesta d’una presumpta agressió sexual en una de les tendes que els Mossos d’Esquadra investiguen.

La denúncia d’Iridia
El centre Irídia ha denunciat que la Guàrdia Urbana fes càrregues per desallotjar l’acampada de plaça Universitat aquesta nit, i que els agents no anessin identificats. A través de Twitter, ha remarcat que les funcions d’intervenció en ordre públic es van treure en el passat mandat, però sobretot ha criticat que hi hagi agents de la unitat especial que no vagin correctament identificats.

IRIDIA
@centre_IRIDIA
Hi ha agents de la unitat especial (URPE) de @barcelona_GUB que no van correctament identificats ara en el desallotjament de @AcampadaUni

A més sol·licitem que vagin identificats per davant i per darrere de manera visible i clara. Via @andreajvilloria

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-11-2019)
N.de la R.
No será jo qui digui si s’havia o no d’acabar amb l’acampada a la Universitat de Barcelona.El que sí és clar és que la Guàrdia Urbana de Colau ha actuat amb nocturnitat.Fa uns mesos vàrem patir l’ocupació d’un espai públic molt més gran per part de taxistes i no va passar res.Com sempre, forts amb els dèbils i dèbils amb els forts. La repressió continua, però la lluita també.Oi tant!

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: