AMB NOCTURNITAT: COLAU FA DESALLOTJAR L’ACAMPADA DE LA UNIVERSITAT

La GuĂ rdia Urbana de Barcelona ha desallotjat cap a la una de la matinada d’aquest dimecres les tendes de plaça Universitat desprĂŠs de 20 dies d’acampada en una protesta que va començar desprĂŠs de fer-se pĂşblica la sentència de l’1-O. L’operaciĂł ha acabat amb dos detingut per atemptat a l’autoritat.

Un fort dispositiu policial format per una vintena de furgonetes del cos de seguretat local ha irromput a aquella hora a la zona i ha ordenat el desallotjament. La policia ha protagonitzat alguna cĂ rrega contra els concentrats en els punts on es resistien mĂŠs, però finalment s’ha fet marxar tothom. El desallotjament arriba quatre dies desprĂŠs que els Mossos d’Esquadra identifiquessin les 117 persones que hi havia en aquell moment, i que en detinguessin una per una ordre judicial pendent.

La vintena de furgonetes de la GuĂ rdia Urbana han tallat la Gran Via a l’altura del carrer Aribau i els agents han començat a desmuntar el campament, retirant el material que els barrava el pas fins a les tendes i posteriorment aquestes instal¡lacions. Alguns dels acampats han recriminat als agents que no els deixessin agafar les seves pertinences.

Hi ha hagut tambĂŠ algunes escHi ha enes de tensiĂł acompanyades de cĂ rregues dels antiavalots de la GuĂ rdia Urbana quan alguns dels concentrats a la plaça Universitat han mostrat resistència a complir les ordres de marxar que els donaven els agents. En aquest escenari hi ha hagut alguna identificaciĂł. En un quart d’hora, però, la plaça ha estat desallotjada i els serveis de neteja han començat a recollir tot el que quedava a la zona.

20 dies de protesta
Cal recordar que la protesta que inicialment va començar com un rebuig a les condemnes als lĂ­ders independentistes va anar ampliant els objectius en els primers dies de l’assentament i va agafar tambĂŠ un caire de reivindicaciĂł social. Durant aquelles primeres jornades la ciutadania va acollir amb bons ulls la iniciativa i els acampats van rebre nombroses col¡laboracions en forma de menjar, de mobiliari o fins i tot de diners.

Posteriorment hi ha hagut episodis que han enfosquit la protesta com l’apariciĂł de tanques i d’un lavabo portĂ til que havien estat sostretes d’una obra pròxima i, sobretot, la denĂşncia d’una de les participants a la protesta d’una presumpta agressiĂł sexual en una de les tendes que els Mossos d’Esquadra investiguen.

La denĂşncia d’Iridia
El centre IrĂ­dia ha denunciat que la GuĂ rdia Urbana fes cĂ rregues per desallotjar l’acampada de plaça Universitat aquesta nit, i que els agents no anessin identificats. A travĂŠs de Twitter, ha remarcat que les funcions d’intervenciĂł en ordre pĂşblic es van treure en el passat mandat, però sobretot ha criticat que hi hagi agents de la unitat especial que no vagin correctament identificats.

IRIDIA
@centre_IRIDIA
Hi ha agents de la unitat especial (URPE) de @barcelona_GUB que no van correctament identificats ara en el desallotjament de @AcampadaUni

A mÊs sol¡licitem que vagin identificats per davant i per darrere de manera visible i clara. Via @andreajvilloria

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-11-2019)
N.de la R.
No serĂĄ jo qui digui si s’havia o no d’acabar amb l’acampada a la Universitat de Barcelona.El que sĂ­ ĂŠs clar ĂŠs que la GuĂ rdia Urbana de Colau ha actuat amb nocturnitat.Fa uns mesos vĂ rem patir l’ocupaciĂł d’un espai pĂşblic molt mĂŠs gran per part de taxistes i no va passar res.Com sempre, forts amb els dèbils i dèbils amb els forts. La repressiĂł continua, però la lluita tambĂŠ.Oi tant!

282 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: