A la missiva, Amnistia Internacional al·lega que, tot i que ja ha manifestat “en repetides ocasions” que Sànchez i Cuixart havien de ser posats en llibertat “immediatament”, ara que el judici ha acabat “és el moment per revisar la seva situació de presó provisional i excarcerar-los”.

L’organització ha remès una carta a la fiscalia insistint-hi una vegada més, i assegura que lamenta que dilluns la fiscalia informés negativament en contra d’excarcerar Jordi Sànchez (entre d’altres).

El Tribunal Suprem va descartar la llibertat dels presos durant el judici al·legant que era per assegurar la presència dels processats durant el desenvolupament del judici oral. Ara ja ha acabat i Amnistia Internacional recorda que “segons els estàndards internacionals de drets humans, com més s’allarga la presó provisional, més necessitat hi ha d’un examen rigorós que determini si continua sent necessària i proporcionada”.

“Tenien dret a organitzar i promoure reunions pacífiques”

“Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com a ciutadans particulars i presidents d’organitzacions de la societat civil en el moment dels fets que s’estan investigant, tenien dret a organitzar i promoure reunions pacífiques en suport al referèndum i a la independència de Catalunya”, apunta l’ONG.

Finalment, Amnistia demana que, d’acord amb els estàndards internacionals, també es revisi la presó provisional dels alts càrrecs del Govern.

InformaELNACIONAL.CAT 818-6-2019)